Co znajduje się w pobliżu anteny dziedzinie?

X

xcy_antenna

Guest
Cześć,
może ktoś łaskawie mi powiedzieć, co znajduje się w pobliżu anteny dziedzinie? Thanks in advance.Z pozdrowieniami
Xcy_antenna

to jest "prawie anteny pola" lub "bliskiego pola anteny"?

Blisko pole jest regionem, w którym pola EM stongly interakcji z każdym innym.Matematycznie impdedance wejście jest defiend jako Rin -Xin
Wyobraźnia część impedancja wejściowa, Xin jest związane z energii zmagazynowanej w pobliżu regionu dziedzinie.Znak reaktancja naliczonego zależy od blisko przewagę dziedzinie rodzaj pola: elektryczne (pojemnościowe) lub magnetyczne (indukcyjne)

Granica między polami, blisko i daleko jest często traktowana jako 2 * D ˛ / λ, gdzie D jest największy wymiar anteny.Widzę to jako odległość w przypadku gdy cechy wzór promieniowania są stosunkowo dobrze zestalone i nie zmienia wraz z odległością.

Aktualnie w pobliżu pola ilości pól są interaktywne thats właśnie powodu do pomiaru wzorca w zakresie regionie dziedzinie.Jednak nadal jest możliwe ich pomiaru w pobliżu złożony.

Przede wszystkim odpowiedzi są przy założeniu, że oryginalne pytanie: "Co jest w pobliżu pola anteny?".Jednak postaram się odpowiedzieć na oryginalnego.

Chciałbym traktować niektóre anteny, które możemy wykorzystać ich w pobliżu pola do przekazywania mocy i sygnałów w pobliżu anten dziedzinie.Ktoś może odmówić takiego rodzaju "definicji".Spróbuj przeglądu definicji "anteny" na pierwszej stronie CABanasis "Antenna Theory" i myślę o anteny elektrycznie małych, znajdziemy ekscytujące problemów.

w pobliżu pole jest region (zwane również Fresnel region) dwóch innych regionów tworzących przestrzeń wokół anteny są reaktywne pola bliskiego (closest0 i polu dalekim (region fraunhoffer)

Właściwie jak zrozumiałem, jest pytanie "co jest w pobliżu anteny dziedzinie.Więc Niektóre systemy RFID pracy na działanie pola w pobliżu anteny.i tego typu systemów RFID można korzystać małe znaczniki (cos tylko wewnętrznej pętli ASIC może wzbudzać chip).

Termin ważności: UHF RFID w systemach można znaleźć w pobliżu anteny dziedzinie.Ale uważaj na martwych stref powyżej anten.I znaczników RFID to system może być o średnicy 10 mm lub mniej.Ponadto możesz przeczytać tags z tego typu anteny max.10 cm.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back