Co to jest "ziemi"?

W

williamchia

Guest
Witam wszystkich, Przepraszam, ale jestem nadal nie wiesz co to jest? Robię obwód do flash 2 diody LED, i używam tylko jedna bateria 9V. "+" Z akumulatora possitive i "-" jest ujemny (obviously. ..), to co jest gound? Czy "negatywne" ziemi oznacza w tym przypadku? Układ jest podłączony (zaczerpnięte z: http://members.home.nl/b.vandam/lonely/pagina000.html ) używam 7805 do sterowania wyjściem do +5 V. Początkowo i podłączyłem pin 12 i 31 do negatywnych, a diody LED nie świeci się. Kiedy i odłącz je od negatywnych, diody LED, ale nie flash (powinny). Gdzie należy podłączyć pin12 i 31? Ziemi? Ale co to jest "gound"? Dziękuję bardzo! Wszelkie uwagi lub pomaga są mile widziane! Pozdrawiam, William

Tak, Ziemia oznacza-ve dla pojedynczego supplyand mocy jest różna dla podwójnego zasilania. co u będzie używany jest jeden zasilacz. Ok, przede wszystkim w IC7805, podłącz do pin2-ve i nieuregulowanych + ve napięcia pin1 i pin3 jest regulowany 5V. (Pl. patrz arkusz danych z 7805) A co używasz jest mikrokontroler i musi być zaprogramowany / spalony przy użyciu komputera i sprzętu podłączonym do komputera. Możesz użyć 555IC migać 2 diody LED na przemian i dlaczego go do mikrokontrolera.

Hi pravardhan, Moje ostatecznym celem jest wykorzystanie mikrokontrolera do analogowej cyfrową i przesyła dane do komputera. Jestem tylko badania na prosty projekt first .. i to jest tak smutne, że ... kulisy i nawet sprawić, że dwie diody LED błysk ... Użyłem programista mikrokontrolerów i przenieść hex pliku podanego na stronie internetowej do mikrokontrolera. Theoritically, tylko LED na pin 38 i 37 będzie migać, ale teraz sprawa jest oni dont lampy błyskowej, ale po prostu zapala się, kiedy i odłączyć kabel na pin 12 i 31 od negatywnych. I zostały sprawdzone obwodzie i wszystko .. wydają się w porządku .. Pozdrawiam, William

Lepsze jest to, używać PIC16F84A i bardzo prosty i będzie wiele projektów i układów dla tego mikrokontrolera. Czy masz żadnych błędów podczas programowania mikrokontrolera ????? Albo szukaj innych witryn dla niektórych programów i nie wierzę, programy podane w miejscu u wymienionych.

Pracuje teraz! Dzięki! Problem polega na tym .. no cóż ... na baterii ... (Po walczących o 3 dni próbuje dowiedzieć się, co poszło nie tak) W każdym razie, dzięki partii, pravardhan. Pozdrawiam, William

Elektronika oznacza tak tylko. Dla bezpieczniejszego stronie kupić adapter od 1.5Volts do 12volts i jest bardziej ekonomiczny.

Właściwie nie jestem pewien. bateria działa, ponieważ gdy testowałem z multimetru, nie było w 5V fakt działa w obwodzie. Nie wiem, po prostu działa, kiedy i zmiany innej baterii ...

Czy używasz baterii 9V? Myślę, że układ zależy od prądu również i nie tylko od napięcia. Polecam nie używać baterii 9Volt.

tak, baterii 9V. Co polecam do zasilania? Używam baterii, ponieważ są one tanie i innych zasilania wydaje się będzie kosztować wiele. ok, teraz próbuję program, który napisałem dla mikrokontrolera * módl *...

Adapter lub eliminator jest najlepszy. Można też użyć 4 AA wielkości baterii, aby uzyskać 6volts. Jeżeli chcesz korzystać z baterii 9V, a następnie kupić baterie alkaliczne Energizer lub jak Duracell.

Masa jest punktem odniesienia układ z których u można rozpocząć analizę obwodu ur.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back