Co to jest wartość pojemność między dwie warstwy PCB?

D

dkace

Guest
Jak masz allready Informacja Jestem nowy w projektowaniu PCB (pochodzące od projektowania układów scalonych).Dowiedziałem się, że jest możliwe zbudowanie pojemność - małe ze względu na grubość warstwy wewnętrznej, pomiędzy dwiema liniami lub plomb miedzi na warstwie górnej i dolnej.Czy to działa?Jak duża pojemność to może być?Czy warto wypróbować w aplikacji komercyjnych?Mam na myśli nie każdy go używa?
Jeśli pojemność jest dealed jak pojemność szczepu, co może spowodować problemy?
Dzięki,
D.

Capacitence zależy dielektrycznych i wielkości płytki, na problem rozmiarów tablicy będzie PCB dł. x szer. - usunąć folię.dielektryk jest materiał i przestrzeni pomiędzy dwoma foliami.Większość podstawowych książek analizy obwodu mają podstawowych formuł w celu określenia capacitence.

Aby odpowiedzieć na drugie pytanie, to efekty?Myślę, że najlepiej jest odpowiedzieć na to sposób.
1.Przy niskich częstotliwościach - nie powinny być zbyt dużo problemu jednak ...
2.Przy wysokich częstotliwościach - nie może być poważne problemy.
w poprzednich dni, projektanci RF to przestrzeń folii pewnej odległości obok innego przeniesienia sygnału z jednego do drugiego folii z cewki.capacitence został zbudowany na forum.

jeśli capacitence szczepu (bezpańskie) to zazwyczaj nie jest dobry pomysł kondensator bloków jedno i przekazuje innym (zazwyczaj blok DC i przejść AC).
Najlepszym sposobem na wyjaśnienie jest myśleć o rurkę (zawór) odległość między płytą i sieci nazwano między elektrody capacitence.to capacitence dokonane rury przy wyższych frequiencies.- Niektóre problemy, pasożytniczych drgań, przechodząc frequiences obecnie przewidywany zakres itp. ..

Uczono mnie o zachowanie capacitences do całkowitego minimum.

Wreszcie myślę, że wartości pytasz się wokół wartości Pico (bardzo mały).
valuse zakres do RF i frequiences wyższe.

Mam nadzieję, że to pomaga, to jest dobre pytanie i jestem pewien, że wielu dobrych członków ich liczba wzrośnie do swojej wiedzy na ten temat.
wa

z FR4 1,5 mm pomiędzy płytkami o wymiarach 10x10mm C = 2.8pF ..Spróbuj RFSIM99 za szczególne warunki

Stała dielektryczna różnić w zależności od różnych manifaturers, ale na ogół wynosi około 3,7-4,7 dla FR-4 materiału.Nie ma specjalnych materiałów o wyższej ε specjalnych proposses radiowych.Są oparte na tej samej ceramiki matiral i ε tipicly w regionie 9 - 10 w częstotliwości pracy.Ten "wyższy" dieledtric stała, pomaga utrzymać zewnętrzny smaler wymiary.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back