Co to jest skalowanie (lub w skali?) Factor (współczynnik skalowania)

D

danielek

Guest
Hi, I'd like some info o skalę współczynnik skalowania (nie jestem pewien, czy prawidłowo przetłumaczone na język angielski, w języku polskim jest "współczynnik skalowania").Z góry dziękuję.

Przede wszystkim nie jestem coraz ur question.IN jakim kontekście ur pytania.sometimees współczynnik skalowania nie wpływa na nasze parametry naszego ostatecznego obliczenia.

Skalowanie w CMOS jest zmniejszenie rozmiarów tranzystora z jednej technologii na inne z powodu tego są zmiany w zachowaniach tranzystorów jak poprawić czas i moc zmniejszona, ale są efekty DSM jak wąskim kanałem i krótkie działanie kanału
Istnieją dwa typy skalowania
1) Stała skalowanie napięcia - napięcie stałe i wszystkich innych czynników, takich jak Parametry fizyczne są skalowane przez czynnik S gdzie S> 1
2) Stała Pole Skalowanie - Transconductance jest stała, tj. wewnętrznego pola elektrycznego jest utrzymywana na stałym poziomie i wymiary są pomniejszone o współczynnik S. Osiągnięcia tego celu wszystkich możliwości należy ograniczyć proportionatily.Wpływa VT0 napięcie progowe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back