Co to jest metamaterial?

M

mneshat

Guest
Chciałbym wiedzieć, co jest i co metamaterial wniosków ma.

Cześć,
Bardzo trudno odpowiedzieć krótko.Metamateriały są artifcially inżynierii materiałów, które wykazują właściwości nie znajdują się w naturalnych materiałów, takich jak negatywny ε i negatywnych Ľ jednocześnie w danym zakresie częstotliwości.Prowadzi to do wielu zastosowań takich jak sub fali rozdzielczość obrazu miniaturized anteny, szerokopasmowego couplers i tak dalej.Proszę odnieść się do dokumentów przez Pendry, Smith, Itoh i Caloz szczegóły.

-svarun

Metamateriały, zazwyczaj syntetyzowanych przez osadzania różnych składników w niektórych przyjmującego mediów.Elektromagnetycznych właściwości metamateriały jak i zarówno permittivity przepuszczalności osiągnięcia rzeczywistego negatywnego części w danym paśmie częstotliwości.
Są one również nazywane dwukrotnie negatywny mediów, leworęczny materiałów wstecz fali mediów, negatywnych indeks materiałów.
Oni także posiadają niekonwencjonalne cechy negatywne, takie jak załamanie iw tył propagacji fal, w którym kierunku się Poynting wektora płaszczyźnie fali jest antiparallel z kierunkiem jego fazie prędkości.
Te kilka potencjalnych zastosowań w różnych systemów i podsystemów zaangażowanych w promieniowania, poradnictwo i rozpraszania fal EM.

możesz sprawdzić w rozumieniu "meta", aby pomysł.

mi, meta-materiał oznacza "nie dokładnie materiał".

loucy napisał:

możesz sprawdzić w rozumieniu "meta", aby pomysł.mi, meta-materiał oznacza "nie dokładnie materiał".

Sprawdź tę stronę dla wykorzystania metamateriały mikrofalowych dla inżynierii wniosków:

http://www.mwlab.ee.ucla.edu/posters.html

Metamateriały są w rzeczywistości za korzystanie zrealizować dokonane przez człowieka materiałów.

wyszukaj następującą książkę już przesłana na forum

Elecromagnetic metamaterial przez caloz

Meta pochodzi froom Geek, dobrze powiedział, ale ja dont like tej definicji daliście "nie dokładnie materiał"

Meta oznacza, że coś o czymś.Na przykład, metalanguage oznacza język o języku,
podobnie jak znaczniki HTML, a więc

W tym przypadku najlepszym definicji mogę myśleć o to materiały wykonane z materiałów, oznacza to, materiał z własną charakterystykę dokonane za pomocą innych materiałów o różnych cechach.

The ma negatywny permitivitty magnetyczną lub materiałów w przyrodzie.W związku z tym, metamateriały ujemne indeksy są wykonane przy użyciu innych, które mają pozytywny indeksów.
Następnie, materiały wykonane z materiałów

Hi mneshat,
Spójrz na ten link.Daje podstawową definicję meta materiałów.
http://www.ee.duke.edu/ ~ drsmith / about_metamaterials.html

Pozdrowienia
Praful

Metamaterial jest sztucznie stworzyli materiał, który wykazuje ujemny permitivitty i negatywnych przepuszczalność.Materiały te nie istnieją w naturze.Wszelkie rodzaje aktywnych i pasywnych układów wykazuje pozytywny permitivity i przepuszczalność.Ale korzystając metamaterial jeżeli można utworzyć jedną komórkę, możesz to kaskady uzyskać szerokopasmowy odpowiedź.To, co uczynić go bardziej popularne.Zazwyczaj metamateriały nazywane są w lewej ręce materiału.Jest to jednak charakter wszelkich obwodzie że eksponaty parasitics prawo rękami skutku.Więc nigdy nie można mieć czysty lewej ręce metamaterial projektu.Ale co masz jest połączenie prawym lewej ręce meta materiałów projektowych.

Mam nadzieję, że jest to przydatne.

Dzięki

Meta, które oznacza "lepsza", a więc materiał z niektórych cech przełożonego, że nie miało miejsca do konwencjonalnych materiałów do czytania, można szukać w książce metamateriały ebooksclub w org;

Ja właśnie mój projekt z wykorzystaniem metamaterial-Split pierścień rezonatora:)

hallo chailingleow,
czy masz kod Matlaba do określenia s-parametru z metamaterial podzielone pierścień rezonatora, możesz przesłać tego, to wymagane dla mojej pracy nad projektem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back