Co to jest funkcja tego rezystora?

C

chang830

Guest
Cześć,
Mam pytanie na załączonym cicruit.

PLS.Take a look at it.Jest to prosty inveretr na wyjściu, rezystor w obwodzie Zastanawiało mnie.Czy ktoś może zobaczyć, co jest funkcją tego rezystora?

Czy dla funkcji ESD?

Dzięki
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Jest iverter w krótkim czasie wzrost i długi czas wchodzą na wyjściu.Ponieważ jest to CMOS zakładając, że dyski obciążenia CMOS, które stanowią obciążenie pojemnościowe, p-ch podciąga wyjście jest szybki, ale n-ch ma dodatkowych rezystor na początku jej Ron tak ściąga wolniej.
Inną cechą tego układu jest, że łom obecnej ograniczone, gdyż podczas przechodzenia między Vdd i GND jest dodatkowy rezystor.

Mam nadzieję, że to jest jasne.

Tekno1

Możesz podać testbench SPICE, aby zobaczyć jak to działa?Dzięki!

To z pewnością pomoże wam w miarę ESD.Ale to zależy od wartości rezystorów.MM ESD prawdopodobnie pomaga NMOS jeśli jest rezystor o małej wartości.Dla HBM ESD, myślę, że to musi być jak 1KOhm za to znacznie pomóc ESD.

tekno1 napisał:

Jest iverter w krótkim czasie wzrost i długi czas wchodzą na wyjściu.
Ponieważ jest to CMOS zakładając, że dyski obciążenia CMOS, które stanowią obciążenie pojemnościowe, p-ch podciąga wyjście jest szybki, ale n-ch ma dodatkowych rezystor na początku jej Ron tak ściąga wolniej.

Jak ycj powiedział, to tak nie overlaping CKT ograniczenia strzelania z obecną.

i jeżeli jest on stosowany jako bufor, to rezystor może poprawić linearyzacji impedancji wyjścia z Vout zmniejszyć odbicia i zwiększyć jakość sygnału.

Myślę, że w pierwszej kolejności powinniśmy wiedzieć, gdzie CKT korzysta.

Zwarciem wyjście VCC zabije NMOS jeśli rezystor brakuje.
Jest to push-pull scenę z "otwartym funkcja drenażu.Przeznaczone do inequal pozyskiwania i opadania prądu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back