Co to jest funkcja Precharge w sdram?

A

ahgu

Guest
Nie rozumiem Precharge? Wiem, że jest używany do zamkniętych rzędu w banku, wrt do aktywnego? Ale to, co jest jego celem w elektronice niskim poziomie? Także to, co jest jego użytkowania? muszę zrobić za każdym razem zrobić odczytu rzędu i chcesz przeczytać następny wiersz, mam do wstępnego w pierwszym rzędzie, a potem przenieść się do drugiego rzędu? czy mogę po prostu zignorować? tylko zrobić to w inicjalizacji. dzięki Ahgu

Witaj ahgu: Precharge to krok importment średnim zanim przeczytasz inny wiersz w pamięci DRAM i SRAM. W pamięci DRAM, Precharge wyłączy aktywnej linii tekstu i Precharge pary linii bit do stanu gotowości. Jeśli zignorujesz to procedura, bl i blb będzie miało różnica napięcia. Po udostępnieniu za, być może różnica napięcia nie będą wystarczająco duże, aby wzmacniacz sens tego słowa znaczeniu. To będzie nie.

thnks muakrom jeśli u mieć więcej informacji w (auto refresh & self refresh), które następnie mogą wysyłać im na naresh850 at gmail

SDRAM zasadzie Pseudo używa logiki NMOS, w którym nie będą statyczne straty mocy, gdy konkretnego wiersza nie jest zaznaczone. Aby tego uniknąć wszystkie wiersze są naładowana do Vdd i rthe realizowane logiki staje Dynamic Logic w zasadzie. Patrz Tekst Semiconductor (np. Sedra.)

Precharge funkcji jest napisanie całego wiersza danych do banku pamięci SDRAM. po otwarciu nowego wiersza bez Precharge otwarte rzędu danych w poprzednim wierszu zostanie utracone. pozdrawiam [quote = ahgu] Nie rozumiem Precharge? Wiem, że jest używany do zamkniętych rzędu w banku, wrt do aktywnego? Ale to, co jest jego celem w elektronice niskim poziomie? Także to, co jest jego użytkowania? muszę zrobić za każdym razem zrobić odczytu rzędu i chcesz przeczytać następny wiersz, mam do wstępnego w pierwszym rzędzie, a potem przenieść się do drugiego rzędu? czy mogę po prostu zignorować? tylko zrobić to w inicjalizacji. dzięki Ahgu [/quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back