Co to jest bias replikę i jak działa komórka opóźnienie?

M

mouzid

Guest
Cześć członków, Czy ktoś może wyjaśnić, jak działa elektrycznie komórki opóźnienia. (Shematic rys. 2) Czy ktoś może mi powiedzieć, co jest nastawienie Replica (Shematic rys. 1). Co to jest rola i co zrobić? Dzięki.

Cześć, jestem investiguating tych obwodów. Wiem, że komórka opóźnienia służy do projektowania i VCO Replika jest używana w konstrukcji pompy ładowania.

Komórki te są używane w szybkim tempie projektowania cyfrowych

Czy ktoś może pomóc? Muszę również informacje na temat.

Hmmm ... ten z lewej wygląda aktywnych kaskody i jednego po prawej, wygląda jak wzmacniacz z aktywnym podziałem ... dlaczego to się nazywa komórki opóźnienie? Czy ktoś może wyjaśnić, że jasno?

Input ("Vin +" - "Vin-") do pary różnicowej są albo w ECL logiki lub innej formy sygnał logiczny, wejście powinien być wystarczająco duży, aby przełączyć para różnicowa. Myślę, że obecny ogon (Mdiffbias) z para różnicowa jest dwa razy prąd w MP1 i MP2. (W oparciu o schemat jest wydawać, że są pewne błędy, prąd Id w Mdiffbias jest taki sam jak MP1 i MP2, mouzid proszę sprawdzić). Zakładając, że prąd Id w MP1 jest I i kondensatory wydają się w Vout i Vout + węzły są takie same, jest równa CDS MP1 + CD z różnicy + cload kolejnego etapu. Opóźnienie jest kontrolowana przez prąd I jak huśtawka napięcie wyjściowe zależy od prądu należy naładować pojemności w Vout lub vVout + węzłów. Aby kontrolować ilość prądu ładowania, pojemność w węźle wyjścia, Vcont napięcia kontroli prądu polaryzacji. Tak więc opóźnienie może być kontrolowany przez Vcont napięcia. Zwiększenie Vcont napięcia skrócić opóźnienia, podobnie jak spadek Vcont napięcie zwiększy opóźnienie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back