Co powoduje widmo modulacji słabe po naciśnięciu shieldcan?

J

John_li

Guest
Drodzy przyjaciele, mierzone widmo modulacji telefonii komórkowej, jest ok bez naciskania shielcan. Ale gdy wciśnięty sheidcan lub użyj jig (materiał ABS) naciśnij shiedcan do mocowania telefonów testu PCBA, widmo modulacji ubogich + /-200kHz . Nie wiem co jest cause.Anybody root może łaskawie mi pomóc? Dzięki,

tarczy nie może już co dobre kontakt z podłożem po naciśnięciu go.

Dotknąłem shielcan (transceiver IC z PA IC) z czułością, również może być przyczyną tego case.It jest normalne? Również, gdy jig, że fix (giga materiału ABS) PCBA z telefonu komórkowego może powodować case.I używane inny model komórkowy, to jest ok z tej samej operacji.

Można też umieścić kilka wchłonąć materiałów na wewnętrznej górnej części shieldcan.

post # 3 proponuje się mówić o telefon komórkowy, ale nic nie mówi wyraźnie. Jeśli jest to telefon komórkowy, zakładam, że jest uszkodzony.

post # 3 proponuje się mówić o telefon komórkowy, ale nic nie mówi wyraźnie. Jeśli jest to telefon komórkowy, zakładam, że jest uszkodzony.
Jest to telefon komórkowy test.PA i nadawczo-odbiorcze są w tym samym shieldcan, naciskając delikatnie górze shieldcan lub testujące (tworzywa ABS), widmo modulacji ubogich + / -200KHz.i nie wiem, czy to wystarczy?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back