Co potrzebne do określenia za pomocą anteny wielopasmowej wykres S11?

D

danesh

Guest
1 [color = red]. Może ktoś wyjaśnić mi chracteristics zobowiązane do określenia anteny wielopasmowej za pomocą wykresu S11. [/Color] 2. [Color = green] jak poznać impedancji mikropaskowe anteny, jeśli im simulaitng pomocą biuro mikrofalowej? [/color] dzięki za uwagę ur

Hi Danesh, na wielopasmowej powiedzieć na przykład chcesz GSM, DCS, UMTS band, 890-960MHz, 1710-1880MHz, 1920-2170 MHz, i masz wymagania, które mogą być VSWR 1:2, czyli S11 w tych częstotliwości powrót straty <10 na wykresie S11. Tłumienie odbić wykreśla się częstotliwości. Nie używałem uwave biurze, ale powinieneś być w stanie znaleźć na wykresie smith, że powie ci impedancji. Nadzieję, że to pomaga. Cheers, Element7k [quote = Danesh] 1 [color = red]. Może ktoś wyjaśnić mi chracteristics zobowiązane do określenia anteny wielopasmowej za pomocą wykresu S11. [/Color] 2. [Color = green] jak poznać impedancji z mikropaskowej anteny, jeśli im simulaitng przy biurze mikrofalowej? [/color] dzięki za ur uwagę [/quote]

HI S11 (Return Loss) z antena wielopasmowy lubi to figure.It 's jest podwójna antena mikropaskowa zespołu, można tam znaleźć dwa najmniej punkt RL na 1,4 i 2,3 GHz. CaoCao

wielopasmowej anteny muszą mieć pewność, że wielopasmowy mają zdobyć ... lub to tylko rezonator

oprócz 2 minima RL, w celu anteny wielopasmowej zarówno charakterystyki promieniowania w tych frequecies powinny być podobne i przyzwoity zysk .......

Multband jest naprawdę technologii Ciekawe! Kto może mi dać kilka projektów na ten temat? TX z góry! Mój email: zhangfeilong433@sohu.com

Hi caocao, Czy masz projekt anteny, które działki s11 podałeś? 10q

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back