co-pol i polaryzacji promieniowania wzór krzyża

A

asturias

Guest
Witam, Czy ktoś może określić sens fizyczny współpracy i wzajemnej wzór promieniowania polaryzacji anteny? Jakiego rodzaju informacje mogą być eksploatowane? Po tych wzorców można mam pojęcia, czy antena nie odbiera sygnał lub niektórych polaryzacji?

współpracy i wzajemnej polaryzacji są mierzone zgodnie z antenna.if odniesienia anteny jest spolaryzowanego kołowo musisz mierzyć zarówno współpracy i wzajemnej polarization.it daje u info o polaryzacji, jeśli jest RHCP, LHCP lub eliptyczne polaryzacji. na przykład jeśli anteny nadawczej jest wprowadzany w phi = 0 i wpłynęło phi = 0 to jest polaryzacja współpracy i jeśli otrzyma phi = 90 następnie pomiaru polaryzacji będzie krzyż. To samo stosuje się anteny nadawczej. Mam nadzieję, że helps.it była grubsza, jak to jest. odniesieniu Sajid Mohammed.

Witam, spróbuj przeczytać o polaryzacji, to: http://www.microwaves101.com/encyclopedia/polarization.cfm mają polaryzacji fali elektromagnetycznej - to jest kierunek wektora E. elmag źródła anteny. Jeśli masz polaryzacji liniowej i masz 2 anteny i ustawić, że pierwsze antena jest obrócony w kierunku na antenie 90 ° Po drugie, środek krzyża polarnych. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz

Czy to w odniesieniu do współpracy i wzajemnej polaryzacji promieniowania? Albo współpracy i krzyżowo-polaryzacji? Jeśli to ostatnie, myślę, że to tylko odwołując się do E i H samoloty charakterystyce promieniowania. To tylko sposób wizualizacji 3-D modelu anteny.

Mogę powiedzieć, jednym z przykładów. W astronmy radio, załóżmy, że chcesz studiować pulsarów i wiesz, że dostaniesz polaryzacji sygnału, więc musisz odpowiednio swój projekt sondy anteny powiedzieć krzyż spolaryzowane. Informacje otrzymujesz jest sygnał teraz będzie to zależeć od aplikacji! może to być informacje itd. odległość lub obrotu Bądź konkretny temat aplikacji następnie można uzyskać lepsze opinie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back