Co obwód może 125MHz zegar 1,25 GHz zegar?

A

asia

Guest
Co obwód może 125MHz zegarem 1,25 GHz i 1,25 GHz do zegara do 125MHz? Czy ktoś może mi dać kilka plików PDF? Dziękuję bardzo

Będziemy chcieli DLL lub PLL zwiększyć szybkość zegara, ale zejście jest dużo prostsze: counter obwód podzielić można to zadanie.

do 125 MHz -> 1.25 GHz, można też filtrować 10. harmonicznej jeśli 125 MHz jest squarewave.

Czy jest jakiś metod analogowych do realizacji 1,25 GHz do 125MHz?

Jak korzystać z biblioteki DLL do 125m do 1.25G? Czy oznacza generował dziesięć 125m zegary z 0 1 / 20 2 / 20 ... 9 / 20 przesunięcie fazowe, i niech zegar wyjście flip-flop na narastającym zboczu tych zegar? [Quote amaccormack =] Będziemy chcieli DLL lub PLL zwiększyć szybkość zegara, ale zejście jest dużo prostsze: counter obwód podzielić można zrobić to zadanie [/quote].

Jestem ciekawy z metodą opisaną przez rfmw (125 MHz -> 1,25 GHz można by także zastosować filtr do 10. harmonicznej czy 125 MHz jest squarewave), możesz dać mi kilka plików PDF? Dzięki

Jestem ciekaw też, bo squarewave nie ma do 10. harmonicznej. ;)

Rozwiązanie będzie prawdopodobnie używać 5-ci harmonicznych, a następnie 2. harmonicznej dwóch środowisk w kaskadzie.

faktycznie, nawet harmonicznych nie są obecne w idealnym squarewave, ale w zależności od przebiegu sygnału, nie może być nawet harmonicznych. rozwiązanie Borber jest czymś warto spróbować, ponieważ wystarczy tylko jeden mnożnik (x2) plus kilka filtrów (625, 1250 MHz).

Mam jeszcze jedno pytanie: Myślę, że do 1.25GB / s sygnał NRZ, recoveried zegar 2,5 GHz powinno być, ale wiele przykładów są 1.25GHz dlaczego? może się mylę?

ten post jest coraz drodze tam! filtrowanie harmonicznych? sygnał będzie o 40dB w dół, o tak wysoki, jak poziom szumów w układ cyfrowy - i zdziwiłbym się, gdyby ktoś mógł wymyślić schematyczny, że rzeczywiście działa. 1,25 GHz? lol! mój głos jest dla PLL. jeśli nie są znane, pll jest trochę systemu zamkniętego obiegu, które prowadzi VCO, aby dopasować wejście zegarowe, zarówno w częstotliwości i fazie. Jeśli chcesz mnożenia, po prostu podzielić wyjście VCO o 10, teraz dyski systemowe VCO do Fout/10 meczach częstotliwości odniesienia, lub Fout = 10 * Fin. Myślę, że powinno być wyszukiwanie google zarówno podstawy pll i arkuszy danych PLL, że może generować sygnały GHz - to nie są błahe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back