Co najlepszym sposobem do izolowania A2D na linii telefonicznej?

D

DavidP

Guest
Jaki byłby najlepszy sposób, aby odizolować A2D (jak ADC0803) podłączony do linii telefonicznej w celu pomiaru napięcia stałego i napięcia (a ringging) na jej temat. Z AC łatwiej jest jako 600R może być podłączony do linii i po drugiej stronie transformatora może być uziemiona, ale z DC .... Dzięki David

Jeśli potrzebujesz tylko do rzeczywistości: dzwoni napięcia, czy nie, używać izolacji opto i kondensator do blokowania napięcia stałego. Jeśli chcesz wiedzieć, co dokładnie jest napięcie, stosowanie AD po stronie linii (zasilana z linii), a następnie użyć izolacji opto między AD i uC.

Hi, Po prostu pomysł mesure napięcia stałego, bez izolacji. Dlaczego nie wykorzystać próbki i przytrzymaj kondensator z przekaźnikiem. W fazie próbki, kondensator jest podłączony do linii pozostają napięcia stałego. Na czas zatrzymania, kondensator jest włączony do wejścia AD, które wykonują pomiar.

DavidP co dokładnie chcesz zrobić? Normalnie jestem zainteresowany tylko wtedy, gdy telefon dzwoni lub nie, można wykryć za pomocą prostego kondensatora transoptor, rezystora i serii (zrobili, że wiele razy). I dlaczego trzeba wiedzieć linii napięcia? Czy na przykład chcesz wykryć, czy ktoś odebrał telefon? Jeśli tak dobre (ale drogie) rozwiązaniem jest DAA na przykład z Mitel (używam MH88435-P na mówienie pilota). Możesz sprawdzić specyfikacje na stronie Mitel ... pozdrawiam

Hi, wartość DC i polaryzacja daje stan linii i stan połączenia, np.. "Off-hook/on-hook rozmówcy", "zwany off-hook/on-hook".

Drodzy DavidP, Jeśli chcesz wiedzieć, to hak jest włączony lub wyłączony, można użyć po prostu transoptor jak przełącznik. Jeśli chcesz zmierzyć rzeczywiste napięcie, można używać prostych fototranzystor na transoptor (NPN na przykład). Spójrz na wykres w arkuszu danych CURRENT współczynnik przenikania vs Prąd. Wykres ten opisuje proporcje pomiędzy LED Prąd i wzmocnienie tranzystora. Znajdź liniowe strefy i korzystać z niego. Jak LED Prąd zmieni, prąd płynący przez fototranzystor będzie się zmieniać. Użyj małego rezystor na kolektorze (lub emitera) do pomiaru tego prądu. Należy pamiętać, że kalibracji mogą być potrzebne na obwód. Powinno działać :) Ostrzeżenie: Należy uważać, gdy mamy do czynienia z DC componenet. Ususally żadna z linii ma żadnego związku do masy AC sieci. Oznacza to, że gdy mamy do czynienia z linii telefonicznej, trzeba dobrze izolować podstawy i zasilacze. Pozdrawiam, Pazam

Dziękuję wszystkim memebers stara się mi pomóc. Niektóre pomysły są naprawdę przydatne. Pomiary są potrzebne przełączniki PABX. Jestem poprawę mojej automatyczny tester wielu portów. Z tego powodu muszę zmierzyć rzeczywiste napięcie na linii. Z hakiem na muszę sprawdzić, czy napięcie nie jest mniejsza niż 30Vdc i nie więcej niż 53Vdc. z hakiem Wyłącz napięcie powinno być 12Vdc i nie mniej niż 8Vdc. Ponadto napięcia dzwonka jest mierzona na około 70Vac. Pomiary są przetwarzane przez przetwornik A / C podłączony do miłej 89S8252. Następnym krokiem jest sprawdzenie obecności sygnału wybierania. To nie jest tak trudne, jak mogę sprawdzić sygnał audio na słuchawki, a nie bezpośrednio na linii. Bardziej skomplikowane jest wykrycie obecności niepożądanych zakłóceń na linii. Ponieważ jest to automat nie ma posibility słuchać sygnału. Sygnał ma być badane przez mikro. Będę szczęśliwy jeśli forther wejść na te tematy.

Drodzy DavidP Teraz rozumiem Twoich potrzeb lepiej. Jeśli budujesz stanowisku badawczym należy rozważyć użycie sondy różnicowej. Byłoby najbardziej dokładne i proste w użyciu. Jedynym Wadą jest cena sondy. Jeśli szukasz tańsze rozwiązanie, myślę, że mój pomysł wykorzystania transoptor do pomiaru napięcia DC powinien swoich potrzeb. Rozpoznawanie sygnałów i hałasu powinny być łatwe w przypadku korzystania FFT. Możesz użyć procesora próbki linii telefonicznej, a następnie wysłać dane do komputera w celu dalszej analizy. Pozdrawiam, Pazam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back