Co myślicie o montażu elektronicznego w Chinach?

A

Andrea

Guest
I'm from Europe.I'm starting rozważyć możliwość znalezienia firmy, która może się zebrać naszych PCB w Chinach (niższe koszty).

Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?

Co:
- Ceny
- Ilości partii
- Dostawa i prowadzić razy
- Reliablity
- Znalezienie odpowiedniego Kontakty ...

Wszelkie informacje / sugestię / opinia jest mile widziane.

Ja jestem w Hong Kongu i pracował w / OEM producent ODM w fabryce umiejscowionej w Shenzhen rok temu.

Cena zawsze zależy od liczby elementów i złożoność PCB.Będą liczyć punkty lutownicze płytki.

Ilość nie zawsze problem, bo Chiny są łatwe trochę pracy do pracy i czasami może mieć OT w przypadku termin wysyłki Tigh.

Dostawa i leadtime, to zależy od:
1.Jeśli nie dostarczają składników, czas oczekiwania będzie także liczyć na czas zakupów, zazwyczaj od 3 do 4 tygodni na zakup czasu.
2.Czas produkcja zależy od ruchu na linii produkcyjnej, a złożoność produktu.
3.Dostawa ...Cóż, zazwyczaj dostawy drogą morską, czasami pilne powietrza.

Niezawodność, hmm ...lepiej jest mieć własną, QC, aby sprawdzić, a nie tylko zaufanie produkcji fabryki.

Znalezienie właściwych kontaktów .....Mam jedną lub dwie, PM do mnie jeśli chcesz mieć kontaktów ......

Ponadto można znaleźć kilka OEM / ODM producentów na stronie internetowej: www.globalsources.com

Hope this help.Dodano po 3 minuty:Jeśli PCB są głównie SMT komponentów, wiele fabryk porcelany już SMT maszyn miejsca, które dają pewien stopień automatyzacji produkcji i szybki w lepszej jakości.

Dziękujemy za pomoc.

Czy uważasz, że wiele 250/500 szt. są ok dla tego rodzaju działalności lub są zbyt małe?

I jak rozumiem, jeśli maufacturer jest niezawodny?Czy uważasz, że możliwe jest rozpoczęcie dobre stosunki bez osobiście do Chin do odwiedzenia witryny i spotkać się z ludźmi?Myślę, że prawdopodobnie na początku płatność staje się wymagalna z góry tak, jak uniknąć wysyłania pieniędzy i nie otrzymują nic?

Andrea

250/500 szt., szczerze mówiąc, bardzo małe ilości.

Zazwyczaj każda linia produkcyjna ma możliwość co najmniej 2 do 3k dziennie.Wystarczy jeden lub dwa dni może zakończyć zamówienie w tej kwocie.

Trudno powiedzieć, producenci są wiarygodne, czy nie.Będzie lepiej Ci podróż do Chin i patrzeć w różnych fabrykach.

Możesz też szanse na wystawie elektroniki w Hongkongu w kwietniu lub październiku, a płacić wizyta w tych fabrykach w tym samym czasie.

Można też skontaktować się z niektórych swoich mieszkańców, którzy mają już biznesowych z tych producentów.

W przypadku płatności, myślę, że głównie za pomocą T / T, ale nie jestem pewien.

Zgodzić się!Zbierzcie się w Europie, przynajmniej można zaoszczędzić dużo opłat transportowych i lepszej kontroli jakości.

Dziękuję wszystkim.

Tutaj istnieje kilka firm, które kupują części bezpośrednio z Chin (nawet wiele 200-500 szt.) kosztem tak niskie, że koszty dostawy nie są istotne.
Dlatego myślałem, że montaż PCB było możliwe rozwiązanie dla tego ilościach.

Interesujące byłoby mieć jakieś prawdziwe opisy przypadków świat z Europejskiego osoby / firmy, które testowane tego rodzaju działalności.

Cześć wszystkim,

Po spojrzał na więcej niż jeden produkt, takich jak wagi, wzmacniacze samochodowe ....

Myślę, że wewnętrzne są bardzo słabe.

Ale może to ze względu na niskie koszty.

I nie chce zejść w cenie i utrzymać bardzo dobrej jakości!

Cześć.

Kontrola jakości produkcji porcelany rzeczywiście nie najgorzej.
Niektóre propozycje są następujące:

1.Musisz jeszcze własnego QC, aby sprawdzić produktów końcowych.
2.Musisz tylko dać rozkaz tych z certyfikatami ISO fabryki
3.Everytime znaleźć nowej fabryki, tam i odwiedzić przed postawieniem zamówień.Przejrzyj środowiska na własne oczy, a będziesz miał kilka pomysłów na to.
4.Jeśli to możliwe, trzeba okresowe wizyty w fabryce
5.Oczywiście, bardzo niska cena nie może być dobrym wyborem.

gerryhsu napisał:

kontroli quility w Chinach nie jest bardzo dobra

Szanowny Panie,
Czy wiesz, Celestica, seletron lub flextronic, wśród 10 najlepszych firmy EMS na świecie, wszystkie one utworzone roślin w Suzhou, Chiny, usługi i jej jakość będzie światowej klasy i doskonale, spróbuj skontaktować się tych firm ...

Byłem w Suzhou wiele razy.Firmy wspomniał Pan zainteresowany tylko w bardzo dużych zamówień.Zostaną one pominięte wszystkie zamówienia w milionach dolarów.

mike

-------------------------------------------------- ---
www.ezpcb.com

Proponuję tak: jeżeli z jakiegokolwiek powodu (wiedza, dotychczasowe doświadczenie, pracując tam ....) ktoś na tym forum bezpośrednio zna chińskiego producenta, proszę umieszczać nazwy i podziel się swoimi doświadczeniami.

Myślę, że odniesienie jest lepszy niż reklamy i przedsiębiorstwa zaangażowane mógł docenić tego.

Andrea napisał:

Proponuję tak: jeżeli z jakiegokolwiek powodu (wiedza, dotychczasowe doświadczenie, pracując tam ....) ktoś na tym forum bezpośrednio zna chińskiego producenta, proszę umieszczać nazwy i podziel się swoimi doświadczeniami.Myślę, że odniesienie jest lepszy niż reklamy i przedsiębiorstwa zaangażowane mógł docenić tego.

jzaghal napisał:

Cześć wszystkim,Po spojrzał na więcej niż jeden produkt, takich jak wagi, wzmacniacze samochodowe ....Myślę, że wewnętrzne są bardzo słabe.Ale może to ze względu na niskie koszty.I nie chce zejść w cenie i utrzymać bardzo dobrej jakości!Cześć.

Chcę adres elektroniczny firmy montażowe z Shanghai, jeśli organ ma informacje proszę wysłać do mnie email.

O niskiej jakości montażu kosztów.

Czy Pekin i Shenzhen, czy gdzieś w pobliżu Szanghaju OK for you?

Ciekawe wątku.

Jako dystrybutor elektroniki dla Home Automation, mogę powiedzieć, że duży odsetek elektronicznego jest produkowane w Chinach.W większości przypadków, jakość jest naprawdę bardzo dobre.Ważną rzeczą, jak sądzę, jest firmą, która ma QA i wsparcie produktów.

Martin Custer
www.AutomatedOutlet.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back