Co czujnik i mikro użyć do pirometru?

C

cpx

Guest
Chcę zbudować obwód promiennikiem podczerwieni thernometer. Czy ktoś może mi powiedzieć, który z czujników i mikro-kontroler można używać? Też chcę mieć schemat układu. Thx bardzo:. D

Assalamo ASllykum! Możesz skorzystać z IR na dwa sposoby. Najpierw użyj HT-12A i HT-12D dla IR nadawania i odbioru. Są IC są bardzo łatwe w użyciu i można przesyłać dane z łatwością przez tych układów. Inne mądry wysyłać i odbierać dane bezpośrednio i sprawdzić poziom logiczny na reciver że jest wysyłany przez Tarnsmitter IR. Take Care : D Bye: |

Witam Tu jest czujnik, który używam w projekcie w zakresie temp. czujnika podczerwieni Wszelkie pytania Nie wahaj Pozdrawiam kontakt

Drodzy Ave_Rapina, thx dużo. Dokument jest dość useful.Actually, chcę zmierzyć temperaturę ludzkiego. Dokładność czujnika może być 0.5C lub nawet 0.1C. Jednak większość z czujnika wyprodukowanego przez Ave_Rapina jest do pomiaru gazów i maszyny. Uważam kolejny model, który jest LM92CIM, nie wiem czy można go mierzyć temperaturę nie. Każdy, thx za sugestie

Witam Czujnik może być stosowany na ludzi, ale są inne czujniki, które są bardziej dokładne. Czujnik ten jest stosowany normalnie w motylicy Ir temperatury i jedynki podobne. Kiedyś czujnik temp termopah by sprawdzić dokładność opracowania i wynik był dobry. Oczywiście wiil przeczytać Maks. temp. punktu widzenia czujnika. To może mesure od 0 absolutnej "bez promieniowanie" do 100 ° C mogę mesure więcej, ale to trzeba filtr do absorve kilka ans promieniowania z kursu korekcji współczynnika dotyczące filtr. Czujnik używać odgrywają również termopah do kompensacji temperatury otoczenia. Mogę napisać wkrótce obwody becouse I ten moment po prostu w dokumentach Pozdrawiam

Czy ktoś może mi dać schemat thermometer.I podczerwieni naprawdę jej potrzebują. : |

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back