CMOS dół konwersji miksera

C

chintalaudaykumar

Guest
Cześć,
Mam zaprojektowany składany miksera cascode w paśmie 2,4 GHz RF i LO jest na 2.3GHz, I'm getting pkt 1 dB kompresji jak 0.56dBm do obliczania IIP3 dałem dwa dźwięki jak 2.401G i 2.4G, a wykreślania krzywych, zarówno podstawowych i trzeciej części zamówienia są przecinające się, co może być problemem? nie mam zaprojektowane dopasowania obwodów ...... może to być przyczyną tego?

Thanks in advance ......

I think your dźwięk nie są poprawne.Proponuję insted podjęcia 2.401 należy podjąć 2.410GHz.to daje 100MHz IF i 90MHz dla czatu, symulację struktury władzy dla tej częstotliwości.
nadzieję, że to pomoże.viva

Dlatego należy zmienić 2.401 do 2.410?jeśli częstotliwość lo jest 2.3GHz, RF1 = 2,4 GHz, RF2 = 2.401GHz.1st Order harmonicznych jest 99MHz, 3rd order harmoniczny jest 101MHz.

Może to ustawienie podczas symulacji ma problemy.ile punktów zrobił u symulacji?było im wszystko zakończone?mógłby pan przedstawić nam swój Simu ustawienie.

Hii,
Dałem drugi sygnał jak 2.401G w analizie SAW spectre.Then Jeśli będzie na 101MHz i 3. Zamówienie zostanie w 99MHz.I mają sweeped prf od -30 do 10 oba krzywe są spotkania na około 3dBm.The 1st Order jest liniowa upto ,5 dBm i trzeciego celu jest liniowa do 5dBm prf wtedy staje się nieliniowa i dotyka 1st Order krzywej w 3dBm umieścić w mocy ... jeśli ekstrapolować liniowy regionów then I'm getting 11 dBm IIP3 co mam do?

Thanks in advance ......

IIP3 z miksera jest ok. 11dBm.można ustawić punkt początkowy dla ekstrapolacji do-30dBm i-20dBm, a następnie uzyskać IIP3.Krzywa 3-ga ordr będzie nieliniowa poniżej 10dBm, co nie ma znaczenia.ekstrapolacji wyników jest to, co chcesz.

Hii,
Co moje pytanie jest theoritically 1st and 3rd krzywych nie przecinają się, ale w moim przypadku są are.Will ona nadal ważna? Czy jest jakieś nie tak z moim projekcie? Mam wziąć jako punkt ekstrapolacji-15dBm.

Thanks in advance ......

Podczas symulacji IIP3, należy ustawić dwie poziom sygnału dzwonka 20dB niższy niż 1dB depresji punktu, aby upewnić się tranzystory nadal pracuje w "liniowy" Zakres

Hii,
I'm getting 1dB kompresji punkt za ,5 dBm, dałem mocy 2 tony as-30dBm, nadal 1st and 3rd kolejności są przecinające się, ale w przypadku IIP2 pierwszego i drugiego celu nie są przecinające się ..... .. co może być problemem?

dzięki z góry .......

To znaczy swój najwyższy poziom wejściowy-30dBm
i jaki jest Twój zakres mocy wejściowej? można ani zamiatać moc wejściowa większa niż-30dBm

Mam ten sam problem, kiedy projekt miksera, który RF = 2.44G i LO = 2.442G.Jak ustawić RF2 = 2.4421G podczas symulacji IIP3 z QPSS QPAC, 1. i 3. rzędu są przecinające się wszędzie.Ale kiedy zestaw RF2 = 2.4401G, 1. i 3. Aby nie są na siebie i nie goodjob.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back