L
LinXiaoling
Guest
Witam wszystkich. Zapoznaj się z systemu, ukazującego w rysunku 1. Tło System: Ma zastosowanie w bezprzewodowym cyfrowym wzmacniaczem, w tym jednostki lokalnej i jednostki zdalnej. I są 2 różne zegary referencyjne w całym systemie, więc spowoduje to częstotliwość wyjściowa System przesunięcie źle jeśli 2 zegary (np. TCXO) istnieje duża stabilność częstotliwości. Opis zjawiska: W laboratorium, generator sygnału wejściowego do ADC, a przez cały system sygnał jest wysyłany do analizatora widma. Ale sygnał jest potrząsanie w dziedzinie częstotliwości. Moja analiza i cel: Przez niektórych eksperymentów (np. wzrost TCXO temperatury, zjawisko ulegnie pogorszeniu), zjawisko potwierdza się, że jest to spowodowane przez różnych zegarów. A moim celem jest uzyskanie go w normalnej przez DSP realizowane w FPGA przynieść przesunięcie częstotliwości w stosunku do normalnego wskaźnika. Do tej pory starałem się wyszukać jakieś papiery na cyfrowej Costas pętli. W laboratorium, stwierdziliśmy, że pętla może być zablokowane w jednostce lokalnej lub jednostki zdalnej oddzielnie, ale kiedy połączony z dwóch części pętli cann't być zablokowany. Pytanie: Czy istnieje inne rozwiązanie do takiego problemu, z wyjątkiem Costas pętli, jeśli Costas pętla jest dokładnie jeden, może dasz mi jakieś rady na to? PS: jestem po prostu pracy na pętli sygnału CW, a nie modulacji. [FONT = Times New Roman] [SIZE = 3] Attachement: Rysunek 1 System stosowany w bezprzewodowej cyfrowej wzmacniacza [/SIZE] [/font]