Circuit do wpisu kiedy nacisnąć przycisk 2 w tym samym czasie

D

Dukey

Guest
Cześć,

Mam duże panelu przełącznika 13 przełączników, chcę ustawić kilka wpisu, gdy wszelkie
2 bottons wypychaną w tym samym czasie (It's OK, aby sygnały jest w tym samym czasie)
Chcę tylko buzz dźwięku ostrzegać użytkownika, aby wrócić jednym palcem.

Chcę zapytać o pomysł, aby ten tor, a teraz mam na myśli używając dużych lub bramy
tablica tych przełącznik razem, ale wydaje się ciężkiej pracy.
Mam lepszy sposób, lub czy i bramy kolorze, co nie powinno się używać #

Dziękuję,

Co najmniej kilkaset osób wzięło udział w proteście, jaki miał miejsce w pekińskim centrum rozwoju i należącej do niego fabryce. Powód? Planowane zwolnienia.

Read more...

Jest to typowe zadanie dla małych mikrokontrolerów ..
Użyj jej 13 piny jako wejścia i 1 pin jako wyjście audio brzęczyk alarmu ..
Mikrokontroler powinien sequentialy skanowania 13 wejść, powiedzieć, co 5ms, a jeśli descoveres więcej niż jedno wejście na niski stopień będzie ona wytwarzać fali prostokątnej tak długo, jak ta sytuacja się powtórzy ..
Pozdrowienia,
IanP

Dziękuję,

Szukam nie używać mikrokontrolera.Just for powodu konserwacji.

Czy istnieje prosty obwód logika wrota?

To zajęłoby dużo bramek.

Jeśli przyciski są pull-up i pull-down rezystorów, a następnie za pomocą analogowych porównawczy do monitorowania wszystkich obecnych.Jeżeli każdy przycisk zwraca 1mA, a dźwięk się brzęczyk, gdy całkowita obecnej przekracza 1.5mA.

Thats proste!Try this

y = s1s2 s1s3 s1s4 s1s5 s1s6 s1s7 s1s8 s1s9 s1s10 s1s11 s1s12 s1s13 s2s3 s2s4 s2s5 s2s6 s2s7 s2s8 s2s9 s2s10 s2s11 s2s12 s2s13
S3s1 s3s4 s3s5 s3s6 s3s7 s3s8 s3s9 s3s10 s3s11 s3s12 s3s13
S4s1 s4s2 s4s5 s4s6 s4s7 s4s8 s4s9 s4s10 s4s11 s4s12 s4s13
....
nadal wzorzec, aż dojdziesz

s13s1 s13s2 s13s3 s13s4 s13s5 s13s6 s13s7 s13s8 s13s9 s13s10 s13s11

Widzisz jej ogromny wachlarz bramy.Belive mnie masz dużo bóle głowy, jeśli chcesz wprowadzić ten jeden.I będzie ono dawać HIGH logiki, jeśli dwa lub więcej przełączników są wypychane.Jeśli chcesz dopiero dwa przełączniki aby stało się ono aktywne, thats różne i skomplikowane równanie.

Proponuję wykorzystanie mikroprocesora.Jest to proste i oszczędne w użyciu

W zależności od tego, jak przełączniki są okablowane się, być może można użyć jakiegoś analogowego obwodu?

Myślę, że jakiś rezystor serii, in-line z każdego przełącznika, aby wtedy, gdy przełącznik zamyka się, istnieje niewielkie napięcie opracowane na R. Następnie na każdej R, użyj opamp / porównawczy do poczucia / podkreślają, że i Suma wyjść wszystkich opamp / porównawczych w innym jednym opamp tak, że jego produkcja idzie wysokie, gdy istnieje więcej niż jeden napięcia obecnie sensu.

[edytuj] I see echo47 napisał coś podobnego! [\ edytuj]
Ostatnio edytowane przez mike65535 dniu 18 października 2005 20:41, edited 1 time in całkowita

Mike Yap ma dobre ideea ...
spróbować podobny do tego projektu ...
/ /
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

jeżeli napięcie związane są niewielkie, można użyć podsumowując wzmacniacz dla obwodu ....miejsce przełączniki na każdym wejściu na podsumowanie wzmacniacz następnie jeżeli napięcie wyjściowe jest większa niż jeden, porównawczy pozwala brzęczyk.

jeżeli napięcie związane są niewielkie, można użyć podsumowując wzmacniacz dla obwodu ....miejsce przełączniki na każdym wejściu na podsumowanie wzmacniacz następnie jeżeli napięcie wyjściowe jest większa niż jeden, porównawczy pozwala brzęczyk.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back