ciekawe pytanie - karta sieci bezprzewodowej, modem

S

stevenlee

Guest
Mam Ciekawe pytanie zadać, ale nie mają szans zrobić taki eksperyment w celu potwierdzenia: Załóżmy, że mój labtop ma zarówno WiFi 802.11b / g Karta sieci bezprzewodowej i komórkowej modem szerokopasmowy (zapisać się do Verizon, Sprint czy krykieta w usa), i zastanawiam się, czy Czy mogę korzystać z obu z nich acess interent simutaneously (zakładamy, że jest to punkt dostępu do sieci bezprzewodowej). Wiem, że to nie będzie możliwe w normalnych warunkach, ale moja propozycja jest następująca: zainstalować vmvare a następnie zainstalować wirtualne okno lub linux na jej temat. Więc używam jeden sposób, aby dostęp do internetu w moim normalnym OS i używać w inny sposób uzyskać dostęp, internet w moim wirtualnym OS poprzez vmvare. Dlatego robię to ze względu na sytuację follwoing: W bibliotece publicznej, to oferuje bezpłatny szerokopasmowy dostęp do wifi, ale dane nie są encripted, więc wolę używać usługi mobilnej łączności szerokopasmowej (który ma znacznie niższe pasma) do obsługi newralgicznych dla bezpieczeństwa rzeczy, i używać wifi usług biblioteki do obsługi dużych pobierania głośności. I oczywiście można Swith pomiędzy tymi dwoma połączeniami do różnych zastosowań, ale jest to trochę uciążliwe, więc postanowiłem użyć proposl wspomniano powyżej, myślisz, że to jest możliwe? Czy ktoś może potwierdzić to dla mnie? czy można wytłumaczyć, jeśli wygrał działa w ten sposób? dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back