chopper stabilizowany OPAMP problem symulacji pss

I

iamxo

Guest
z doc pomocy kadencji, to powiedział pss i pnoise może symulować chopper stabilizacji hałasu OPAMP. więc to wykorzystać do symulowania mój projekt. mój projekt ma on-chip osc. ale gdy symulacji, pss funkcji (oscylator) nie zbiegają się dobrze, to często kończy się niepowodzeniem. jeśli mogę usunąć osc obwodu, a także dodać idealnym zegara, a następnie pss działa funkcja. Tak więc, jeśli nie chcę, aby usunąć osc obwodu, i chcę, aby symulować hałasu, jak mogę z tym zrobić? Dzięki wszystkim. My osc niskie częstotliwości 100kHz, a funkcja pss często dostaje częstotliwości podstawowej od 100kHz, takich jak 46kHz, 60kHz.

możliwość oscylator jest naprawdę obwodów oscylator, który nie jest ur przypadku, więc u trzeba odznaczyć i umieścić własne ur generacji modelu zegara

[Quote = safwatonline] opcja oscylator jest dla prawdziwych obwodów oscylator, który nie jest ur przypadku, więc u trzeba odznaczyć i umieścić ur pokolenia zegar model [/quote] ale mój układ ma osc strony, jeśli odznaczyć opcję oscylator , jak to zrobić pss z układem?

co znaczy u osc części? czynić u mieć coś osc ring. lub vco?

[Quote = safwatonline], co znaczy u osc części? czynić u mieć coś osc ring. lub vco? [/quote] Tak, mój układ ma oscylator Gm-C, dostarcza sygnał zegarowy. tak, to kiedy mam zrobić pss symulacji, wybierz "oscylator" opcji, to nie zawsze jest zbieżny, tak jak to, co powiedziałem wcześniej.

możliwość oscylator jest naprawdę obwodów oscylator, który nie jest ur przypadku, więc u trzeba odznaczyć i umieścić własne ur generacji modelu zegara

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back