Chcę, aby zoptymalizować PCB użytkowania EAGLE

Q

Qwme5

Guest
Witam jestem nowy w projektowaniu wszelkiego rodzaju PCB i zaczynam projektowania z wykorzystaniem orzeł 5.11.0 i narysować schemat bez problemu mój problem nie mogę wyciągnąć płytki poprawnie i przesłane zarówno schemat i schemat PCB jej trochę brudny, tak i potrzeba ur pomóc zminimalizować bez zworki i optymalizacji całego systemu

Zobacz przykład: Przy okazji, używać tylko jednego rezystora R3 i R4 ...:-D

Zawsze można skorygować niektóre okablowania. : Smile: A może lepiej jest mieć kondensator podłączony do GND w PIN5 z U4. Standardowej wartości między 10nF i 22nF. Patrz zmodyfikowany schemat.

Warto byłoby uruchomienie ERC na schemat i DRK w układzie. Orhtogonal linie drutów się schematy łatwiejsze do odczytania. Osobiście wolę wyraźnie do połączeń IC więc chciałbym odwołać się do podłączenia zasilania z U2 i podłączyć je do zasilania i ziemi. Keith.

Z drugiej strony, zacząłem grać tylko przez 5 minut, ale na dobry układ potrzeba więcej czasu, a to trudniejsze, aby zmienić projekt ktoś, być może za niewielką schemat tak, że lepiej zacząć od podstaw, również dlatego, że niektóre kondensatory pakiety muszą zostać zmienione, aby zaakceptować duży wolumin. To jest zadanie do wykonania w wielu etapach, z dużo cierpliwości i wielu wersji w biegu. :cool:

Myślę, że problem z zachowaniem pierwotnego układu (inne niż utwory były zbyt cienkie) był układania komponentów. Jak mister_rf zrobił, ponowne zorganizowanie elementów sprawia, że trasy o wiele lepiej. Keith.

Praca w małych kroków, które można wycisnąć układu, zobacz:

chłopaki i naprawdę nie wiem co powiedzieć dziękuję u bardzo specjalnie mister_rf nie mogę znaleźć żadnego słowa, aby wyrazić moją wdzięczność ui mam rację, pracujących w ostatnią deskę u mają przesłać go do mnie, która jest V5 wielkie dzięki wszystkim u pozdrowienia

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- postu dodana 00:35 ---------- Poprzedni post był na 00:23 ------- ---</span></span>
po sprawdzeniu płyty wydaje się, że u zapomnij podłączyć 5V do RS232 i monostabilny COLOR [= "Silver"] [SIZE = 1 ]-------- - Post added at 00:39 ---------- Poprzedni post był na 00:35 ----------[/SIZE] [/color]
67_1311784728.jpg

Istnieje airwire na bazie Q1 ale wydaje 5V podłączone. Jak już wspomniałem wcześniej, naprawdę musisz uruchomić ERC na schemacie - to zwraca uwagę na rysunek błędy masz. Możesz również niepotrzebne skrzyżowań w dość kilku miejscach - okrągłe Q1, Q2, D6, D7, U2C, R2 i D4. Keith.

To nie mój błąd jest ... ;-) Tak, nie sprawdzi wszystkie szczegóły, ale zapomniał umieścić w na pierwszym miejscu. Tak czy inaczej, daj mi kilka minut, zrobię wszystkie niezbędne poprawki. Jeśli jesteś zadowolony z tego wystarczy nacisnąć''kciuki do góry''przycisk. :-D

i naprawdę nie wiem co powiedzieć thank u verrrry dużo wszystkich facetów u

Tak, a ostateczna wersja, a nie najlepszych, tylko z najnowszej wersji. W razie jakichkolwiek problemów możesz otrzymać zwrot pieniędzy. :-D

Przepraszam mister_rf znalazłem innego błędy i koryguje je wszystkie i teraz robię zarządu ponownie można u spojrzeć i powiedzieć, jak idę do dziś

mmm mam podłączyć prawie wszystko, ale nadal niektóre przewody i nie wiem jak połączyć je można u plz zobaczyć tego forum

Zobaczmy, jakie są problemy''''w zmodyfikowanej schematów. [LIST = 1] [*] muszą mieć ten kondensator, Jeśli nie chcesz, po prostu go nie używam. [*] Zmieniłem tylko kolejność bramy, nie ma problemu z funkcjonalności projektu. [*] Zmieniłem pakiet ten kondensator [/LIST]

4. Nie ma potrzeby R3, R3 | | R4, więc należy używać tylko R4, można wybrać później wartości prawidłowe 5. Nie ważne czy R2D4 podłączony do 12V''''zamiast''5V''. 6. Nie ważne, jeśli R8 podłączony do 12V, a nie do zasilania 5V.

A moim zdaniem może być konieczne użycie zewnętrznego zasilacza, więc umieściłem tylko w przypadku zewnętrznego złącza na płycie plus jedna dioda. Zobacz PCB w załączeniu.

Mister_rf i naprawdę nie może znaleźć odpowiednich słów, aby podziękować u thank u bardzo u pomógł mi tak bardzo

Nawiasem mówiąc w tej aplikacji, spróbuj zastąpić 1N4001 serii diod o kilka szybkich serii diody przełączające jak BA157/BA159 / UF1001/UF1002/UF4002/UF4004 lub kilka diod Schottky'ego.

Mam sobie pytanie, teraz pracuję nad kolejnym projektem i chcę, aby podwójne warstwy PCB przy orzeł, jak można to zrobić

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back