characertization z elementów SMT

S

sakeser

Guest
Cześć,

Ja jestem stara się charakteryzować SMT składników Jestem przy użyciu wzoru.Składnik zawiera RF czapki, wzbudniki rezystory i działające od 1-2 GHz.
Składniki te zachowują się słabo do 2 GHz, więc chcę w moim dokładności wyników.

Moje obecne podejście zostało wprowadzenie elementów SMT na Microstrip śladu z cięcia.I następnie uzyskać 2-portowych rozpraszania parametrów de umieścić urządzenia do samolotów i wykorzystanie tych wyników.Niestety, wyniki nie są symetryczne, które nie są oczekiwane.Czy ktoś ma żadnych wskazówek i pomysłów?

Co ty zrobił nie jest zły, ale wymaga dokładnej kalibracji instalacji.

Najlepsze oceny SMT elementów jest użycie tego rodzaju drogich rzeczy z Agilent:

http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf/5952-1430E.pdf

Jest kosztowne, ale dla dużych wielkości produkcji jest obowiązkowe mieć coś takiego w swoim laboratorium.

Dziękujemy za radę, niestety zakupie tego sprzętu nie jest opcja.

Cześć

"Modelitics" jest znana na całym świecie firma, która robi dokładnie to, czego staramy się robić.Mają rozwinięty ogromnej biblioteki modeli SMD dla niemal wszystkich producentów i zastosowane we wszystkich głównych obwodu symulatorów.Być może można odwiedzić ich strony internetowej i zbadać niektóre odniesienia, jak to uczynili.

flyhigh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back