Cell-Phone: Jak jest podłączony do zewnętrznej anteny LNA?

H

Harkonnen

Guest
Cześć,

Niektóre cell-phones (N0kia na przykład) mają złącza na tylnej stronie telefonu komórkowego, który może być używany do zewnętrznej anteny samochodu.

Jestem jednak zastanawiać, jak to jest RF wymontowanych z Power-AMP/LNA do złącza?Jeśli łączysz 50Ohm linii do złącza, twój antena wewnętrzna jest jeszcze podłączony.Zewnętrzna i wewnętrzna antena są następnie równolegle, a zatem nie 50Ohm.

Nie mogę sobie wyobrazić, że stosowanie soi-krzemu lub wewnątrz przełącznik PHEMT ponieważ potrzebuje dodatkowego miejsca na pokładzie i jest kosztowna.

Tak, jak one zgodne zarówno z anteny zewnętrznej podłączone i odłączone bez znaczących strat?

Z tego co wiem, jest także złącze port test, i to jest ustalane między PA i wewnętrznych antenna.So są one serial, a nie równolegle.

Ja po prostu sprawdzić połączenia w schemacie dla Nokia 6150.Nie jest mechaniczny wyłącznik w telefonie, aby przełączyć się między anteną wewnętrzną i zewnętrzną.Gdy wstawisz wtyczkę anteny zewnętrznej w gnieździe uaktywnieniu przełączników.Użytkownik nie aktywuje przełącznik tylko poprzez łączenie rezystorów.Musisz wprowadzić wtyczka, która pasuje do gniazda, aby włączyć przełącznik.Jeśli umieścisz w whithout rezystor uruchomienie przełącznika, antena wewnętrzna nie zostanie przerwane, a rezystor i antena wewnętrzna będą połączone równolegle.

ME,

Po jakiejś mechaniczny wyłącznik wydaje się mieć sens.
Tak więc, kiedy podłączyć złącze to pewnego rodzaju dźwignię przełączniki od wewnętrznej do zewnętrznej anteny?Czy jest to tylko Elektronicznie sterowana Relais?
Co masz na myśli poprzez umieszczenie rezystora do gniazda?

Gdzie mogę znaleźć schematy dla telefonu Nokia 6150?

Dzięki!

Można znaleźć w podręczniku, jeśli klikniesz na "Instrukcje" link w prawym górnym rogu na tym forum.
Przełącznik mechaniczny aktywowane podczas pchania plug in Nie ma żadnych przekaźników, lecz czysta mechanis whitout wszelkiego rodzaju elektroniki.

Na telefony komórkowe Widziałem, jego mechaniczne jednobiegunowy dwukrotnie rzucić przełącznik, który jest częścią złącze antenowe.Włącza Po podłączeniu anteny zewnętrznej.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back