cdsdoc na linux?

T

trofim

Guest
Staram się uruchomić cdsdoc i odbierać Następna wiadomość:
/ bin / sh: błąd podczas ładowania biblioteki współdzielone: libdl.so.2: nie można otworzyć pliku obiektu dzielonego: Nie ma takiego pliku ani katalogu

Jak rozwiązać ten problem?

Oznacza to, że biblioteka jest niekompletne lub nie można znaleźć ... łatwe ..
isn't it?(o;Sprawdź, co libdl.so .* masz w swoim systemie i link do libdl.so.2 i spróbuj ponownie ...

Myślę, że linux jest wersja nie pasuje do wersji kadencji.Cadence narzędzia powinny być stosowane w RH7.3 lub RH8.

możesz użyć rpm znaleźć można w CDROM,
I rememble jest rpm-QPL *. rpm, a będziesz
znaleźć lib

I nie miał problemu z wykorzystaniem 9 lub Linux Fedora Core 1 do uruchomienia Cadence
narzędzia.Sprawdź swoje ustawienia.

Proszę użyć Fedora Core 1.Nie mam takich problemów.Ponadto należy sprawdzić biblioteki ścieżki.

I LdV konfiguracji 5.1 i IC5033 w RedHat rhle AS3.0.Narzędzia mogą rozpocząć się bez zakłóceń, ale tylko z "Caence Dokumentacja dostępu na CIW pomocy menu lub Biblioteka Menedżera menu Pomoc.Lub nawet po prostu uruchomić "cdsdoc &" indywidualnie w xterm okna.WYNIKI W obu FAILED mnie.Zrobiłem to niektóre środowiska ustalone
do zbierania, które są z internetu.Takie jak "LD_ASSUME_KERNEL", "LD_PRELOAD" fix-ups ktoś powiedział, że
pracował dla nich.Ale kopalnia bez takiego szczęścia aby rozwiązać ten problem "cdsdoc" problemu.I'll listy detailly poniżej.Nadzieja ktoś może mi pomóc w tej kwestii off!

1.Spróbuj uruchomić "cdsdoc &" indywidualnie w xterm z następującymi fix-up.Wynik = FAILED

[CAD] $ printenv | grep PRZYJĘCIA
LD_ASSUME_KERNEL = 2.4.1
[CAD] $ cdsdoc &
[1] 4513
[CAD] $ błąd podczas inicjowania VM
Nie można załadować biblioteki native: / home/cad/Cadence/ldv51/tools.lnx86/jre1.3.1/lib /
i386/libjava.so: symbol __libc_wait, wersja GLIBC_2.0 nie zostały zdefiniowane w pliku libc.
so.6 z linku czasu odniesienia

[1] Exit 1 cdsdoc

2.Poprzez guglanie internecie znaleźć rozwiązanie może rozwiązać, jak ktoś powiedział, że Java VM kłopoty.Wynik = FAILED

I'll cytatem tutaj to rozwiązanie dla Twojej odniesienia.Ale do mnie, nie miał szczęścia tego roztworu.

Cytat:Wystąpił błąd podczas inicjowania VM

Nie można załadować biblioteki native: / tmp/install.dir.8651/Linux/resource/jre/lib/i386/libjava.so:

Symbol __libc_wait, wersja GLIBC_2.0 nie zostały zdefiniowane w pliku libc.so.6 z linku czasu odniesieniaJak sobie z tym poradzić (jeśli już nie ma libcwait.so na komputerze), należy pobrać plik z

ftp://people.redhat.com/drepper/libcwait.c

i skompilować je z

gcc-shared-o-libcwait.so fpic-O2 libcwait.c

Teraz, po tym zrobić, wykonaj następujące czynności:

eksport LD_PRELOAD = <PATHtoFILE> / libcwait.so

eksport LD_ASSUME_KERNEL = 2.4.19

PATHtoFILE gdzie jest pełna ścieżka do katalogu, gdzie należy umieścić libcwait.so ...i uruchomić program "LD_PRELOAD = ~ / libcwait.so", "LD_ASSUME_KERNEL = 2.4.19" w środowisku.Oto "libcwait.c":

--------------------------------------- CUT HERE -------- START --------------------------------

/ * Compile zgcc-shared-o libcwait.so libcwait.c-fpic-Oi używać go przez dodanieLD_PRELOAD = / ścieżka / do / libcwait.sow środowisku aplikacji z błędu.* /

# include <errno.h>

# include <sys/syscall.h>

# include <sys/types.h>

# include <sys/wait.h>

pid_t

__libc_wait (int * status)

(

int res;

asm volatile ( "pushl%% ebx \ n \ t"

"movl% 2,%% ebx \ n \ t"

"movl% 1,%% eax \ n \ t"

"int $ 0x80 \ n \ t"

"popl%% ebx"

: "= A" (res)

: "I" (__NR_wait4), "0" (WAIT_ANY), "c" (status), "d" (0),

"S" (0));

return res;

)

--------------------------------------- CUT HERE -------- END --------------------------------

I za tą problem.only rozwiązanie i stwierdzono, aby przełączyć się na Red Hat 8.0 z mojego Fedora Core 2.but Wtedy może prowadzić wszystkich narzędzi, bez żadnego problemu.

Myślę, że nie zainstalowano narzędzia spuścizny po zainstalowaniu były linux.

Dla kompatybilności wstecznej z Redhat 7.x, istniejących narzędzi powinny być zainstalowane na RHEL.

Teraz mogę uruchomić cdsdoc ale wciąż mają problem z cdsdoc okno zamraża xterms innych.

głównie CDSDOC była dostępna w USR, ISR wersji szukaj w folderze zainstalowany jest dowolny dostępne doc folderów there.otherwise pobierać aktualizacje

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back