CDROM spalone z Win2K nie czyta poprawnie przez firmę Sun.

E

edaguy69

Guest
CDROM I spalony przez Nero za pomocą HP cd-writer 9100 nie mogą być prawidłowo odczytane przez mojego Ultra Sparc 5 na Solaris 8. Więcej niż 8 plików charcter jest wyłączany i modyfikacji itp. Czy masz te same doświadczenia. Co się stało? Nagrywarka CD, Nero czy tak właśnie jest. Każdy środek do korekty? TIA

Tak, mam nagrać cdrom i cann't być odczytywany przez solaris, używam nero i użyć cdrw też!

W jakim formacie katalogu określić ISO Poziom 1, Poziom 2 ISO, Joliet (Tylko Windows kompatybilne z zestawami znaków Unicode, że może nie zgodne z Solaris i innych systemów Unix ...)?

Nie używaj Joliet to tylko Windows kompatybilne z zestawami znaków Unicode, że może nie zgodne z Solaris i innych systemów uniksowych oparty ... Być może jest użyteczny ISO Poziom 2 z długich nazw plików??

Użyj mkisofs pod solaris, budować obraz iso z katalogu, a następnie nagrać iso, solaris będzie prawidłowo odczytane przez firmę Sun.

[Quote = CatKing] mkisofs używać przy solaris, budować obraz ISO z katalogu, a następnie nagrać iso, solaris będzie prawidłowo odczytane przez słońce. [/Quote] co solaris mkisofs obsługiwane?

jest wbudowany w sol8, ale można też używać go zgodnie sol7

[Quote = spweda] Być może trzeba zaktualizować Sun OS. Poprawki Szukaj na www.sun.com . To ustalone mój CDROM probalem w słońcu. [/Quote], które poprawki specjalnie dla Solaris 7 i 8? Czy możesz dać mi bezpośredni link. Dzięki

Cześć, Idź do www.sun.com , wyszukiwanie polecam patch. Ponieważ używam Solaris 5.8, ściągnąłem 8_recommend.zip. Znajdź jednej odpowiada Ci system. Czasem słońce domyślnie powłoki sh może nie działać, trzeba zmienić domyślną powłokę csh. Nie wiem dlaczego.

Naprawiłem ten problem za pomocą EasyCD Stwórcy, a nie Nero. Zmiana systemu plików z Juliet do ISO9660 i Mode 2: CD-ROM XA Mode 1: CD-ROM.

1. Pobierz "CD Everywhere", obsługuje java tak będzie dostępna w systemie Windows / Solaris / Linux / MAC, itp. 2. Użyj CDEW do tworzenia obrazu ISO, który rozwiąże wszystkie długotrwały problem pliku. czyli będzie można zobaczyć długiej nazwy pliku bez względu na OS wybrać się na. 3. Kanał ISO generowane CDEW do dowolnego nagrywania płyt CD SW (np. kolega z CD) 4. Wow, jesteś z nim zrobić PS, mkisofs nie może uruchomić w systemie Windows, więc u iść tam iz powrotem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back