CAPTURE obrazu za pomocą mikrokontroler

A

aplopes

Guest
Rano! Robię pracy szkoły związane z robienia zdjęć przy użyciu mikrokontrolera. Ta praca jest zupełnie nowy dla mnie, dlatego mam pewne trudności. Polega ona na użyciu aparatu cyfrowego o rozdzielczości 640 x 480 pikseli (VGA), że czyta 30 klatek na sekundę. PIC24F mikrokontroler jest podłączony z kartą SD, gdzie dane są przechowywane. Pytam, czy możliwe jest nagrywanie bezpośrednio dane na karcie SD lub jeżeli jest to konieczne pamięci RAM podłączony do kontrolera i jakiego typu? I bardzo dziękuję za wyjaśnienia.

Hi Nie będą mogli pracować - PIC24 jest wolny - trzeba ARM lub podobne mikrokontroler, którzy mogą pracować przy 60 MHz do procesu (kompresja JPEG) 2 ~ 3 klatki na sekundę Myślę też trzeba FIFO między mikro i czujnik obrazu, ponieważ nie będzie w stanie przetworzyć 30 klatek na sekundę - nawet nie ramię, którzy pracują na 60MHz Wszystkie Bobi najlepsze

aparat i stosowania jest VS6724 z ST i wysyła do mikrokontrolera ponad 2MB / s, FIFO będzie rozwiązać ten problem? dziękuję. aplopes zakresie

Witam Tak, FIFO spowolni Streem bit, ale nie będzie w stanie przetwarzać dane Wszystkiego najlepszego Bobi

Myślę, że WITNESSCAM może pomóc w szkole pracy WITNESSCAM jest samodzielnym nagrywania kamera, który jest idealny do domu lub biura. Innowacyjna, ATmega32 system posiada aparat VGA kolor CMOS, pasywnego podczerwieni (PIR) czujnik ruchu, i 1-GB karty SD. Estetycznie miłe prototyp wygląda jak zwykły detektor alarm, ale po wykryciu ruchu, po cichu rozpoczyna nagrywanie. Możesz sterować kamerą podczerwieni. Interaktywnej kamery odpowiada głosowych, a układ może rozpoznać, gdy pole jest otwarte. http://www.circuitcellar.com/avr2006/winners/Abstracts/AT3267_Abstract.pdf http://www.circuitcellar.com/avr2006/winners/Entries/AT3267.zip

HI Nicei projektu, ale: Jest użycie sprzętu Jpeg kodera i jest bardzo wolna - 2-3 sek pomiędzy obraz Wszystkiego najlepszego Bobi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back