Canh i CANL w magistrali CAN

A

alefandra

Guest
Hello! Chcę połączyć dwa High Speed CAN nadajniki (MCP2551) ale nie wiem dokładnie jak to zrobić. Czy wystarczy połączyć Canh i CANL piny nadajniki, czy muszę łączyć także z powodu? Co złącze jest najbardziej odpowiedni? Czy DB9 ok? Czy muszę rozwiązać autobus z rezystorem zakończenia na obu końcach magistrali w celu uniknięcia odbić? Lub są rezystory zawarte w transceiver? (Czytałem transceiver arkusz i nie wspomnieć o tych rezystorów). Dziękuję z góry za pomoc!

CAN wykorzystuje DB9 w standardzie. Oto styków. 9 Pin (męski) D-Sub CANbus styków Pin # Sygnał Opis sygnału nazwy 1 zastrzeżone ścieżki uaktualnienia 2 CAN_L Dominant Niski 3 Parter CAN_GND 4 Reserved ścieżki uaktualnienia 5 CAN_SHLD Shield, opcjonalnie 6 GND masa, opcjonalnie 7 CAN_H panującej 8 zastrzeżone ścieżki uaktualnienia 9 CAN_V + zasilania, opcjonalnie Nie musisz podłączyć odległości zaledwie można wysokie i niskie. Każdy koniec magistrali musi być zakończona rezystorem 120R. Nie są one w tranceiver jak tranceiver może nie być na końcu autobusu.

Dziękuję bardzo btbass! Mówiłeś, że wszystko, co musiałem wiedzieć!

Jeśli dwa urządzenia mają zasilanie można podłączyć tylko Canh i CANL.

To zależy, na którym protokół, z którego zamierzasz korzystać, niektóre protokół definicji złącza.

Jeżeli 2 systemu za pomocą jednego powodu, nie jest potrzebne do połączenia ziemi, w przeciwnym razie należy podłączyć sygnał ziemi.

może jest różnica netto sygnału, nie wymaga ziemi. Gnd tarcza będzie pomoc dla celów emi.

[Quote = funnynypd] może jest różnica netto sygnału, nie wymaga ziemi. Gnd tarcza będzie pomoc dla celów emi. [/Quote] Jeśli dwóch węzłów są galwanicznie, może nie ma problemu. W przeciwnym wypadku różnica napięcia uziomowego na 2 węzeł musi ograniczona. więc lepiej jest cannect sygnał ziemi.

Prawda, pojazd tej samej ziemi, dwie sieci przewodowe będą działać.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back