Cadence UMC18 proces, który kondensator dla częstotliwości radiowych

B

bestvlsi

Guest
Witam wszystkich, jestem co VCO, którego centralnej częstotliwości oscylacji jest 2,5 GHz. Używam MIMCAP_MM kondensatory do dziś. Ale jest kilka kondensatorów RF także w bibliotece UMC_18_CMOS. Czy istnieje potrzeba, aby przejść do tych, od mojej częstotliwości pracy jest wysoka. Albo będzie to zrobić, jeśli nadal z wyżej wymienionych kondensatorów MIMCAP_MM? Używam tych kondensatorów w baterii kondensatorów (co jest równolegle ze zbiornikiem LC), którego używam na coraz szerszy zakres strojenia VCO. Kondensatory te mają zewnętrznych przełączników elastyczności w dostroić VCO częstotliwości pracy wobec zmian w procesie. Pozdrawiam,

Wybór należy do you.First wszystkim należy upewnić się, które kondensatory fab pozwala na taśmę się, można cross-sprawdzić te informacje z kontaktem z dostawcą PDK. Dzięki temu dane, należy wykonać kilka symulacji z różnych typów kondensatorów dostępny w bibliotekach PDK i zobaczyć, który z nich lepiej dostosować do aplikacji (mam na myśli tych, które docierają do specyfikacji) i oczywiście trzeba sprawdzić, które z nich cierpi z powodu mniej procesów i zmian temperatury (uruchom odpowiednich narożnik symulacji Monte Carlo, równolegle z procesem "ręczne czytanie uważać).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back