Cadence SKILL kilka pytań

W

wholegrain

Guest
Witam, ostatnio pracuję z Cadence SKILL i mam kilka pytań. Po pierwsze, Z mojego zrozumienia, jeśli zrobię coś wi = "1U" Robię ciąg. Jeśli mam zmienną, powiedzmy width1, która zawiera liczbę całkowitą / float liczba wewnątrz, jak zrobić, żeby zmienna liczba ciąg. Po drugie, w jaki sposób obciąć zmiennej (float liczba)? Po trzecie, jest kontynuacją tej odpowiedzi http://www.edaboard.com/ftopic80093.html pan Hughes powiedział: "W przypadku, gdy w i l są nazwy parametrów i można je znaleźć z CDF Edytuj Formularz ". gdzie mogę dokładnie znaleźć nazwy tych parametrów? Dziękuję za pomoc, naprawdę to doceniam.

sprintf ({s_Var | zero} t_formatString [g_arg1 ...]) formaty wyjściowe i przypisuje wynikowy ciąg znaków do zmiennej podany jako pierwszy argument. Jest to forma składni Ex: sprintf (numString "% d" 10): konwertuje 10 do "10" i zapisuje go w numString. Nadzieję, że pomoże. I nie dość uzyskać drugie zapytanie ..

W i L parametry nazwiska!
W icfb CIW (window) używać Narzędzia -> CDF -> Edytuj .... Nowe okno o nazwie Edycja komponentu CDF zostanie otwarty. Wypełnij Biblioteka i Nazwa piosenki (np. przez Ludzie ), a następnie można zobaczyć i / lub zmienić domyślne parametry (zmiana: tylko wtedy, gdy masz pisać prawa dostępu, oczywiście). Aby zobaczyć / zmienić w, l, (m, f, ...) parametry poszczególnych urządzeń, po prostu wybierz element i [ q ] uery jej Właściwości obiektu w odpowiednie Właściwości Edit Object okno.

Dziękuję wam wszystkim. Moje drugie pytanie było, powiedzmy, że masz kilka 1.666666e-10, ale chcemy, aby było 1.66e-10, w jaki sposób to zrobić?

[Quote = pełnoziarniste] dziękuję wszystkim. Moje drugie pytanie było, powiedzmy, że masz kilka 1.666666e-10, ale chcemy, aby było 1.66e-10, to jak to zrobić [/quote] Spróbuj: sprintf (s_Var "% 4.2e" 1.666666e-10 ) To będzie zaokrąglana w górę, oczywiście, ale myślę, że to, co chcesz i tak ;-)

Dziękuję bardzo. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 godzina 22 minuty: [/color] [/size] Przykro nam zadać inne pytanie. Kod sprintf (s_Var "% 4.2e" 1.666666e-10) świadczone przez erikl działa idealnie. Jednak, zastanawiałem się, co zrobić, aby produkować to samo z wyjściem liczba rzeczywista, a nie ciąg znaków. Również, w jaki sposób przekonwertować z łańcucha unosić się numer. Dzięki.

Podpowiedź: Spójrz na SKILL polecenia atoi () i (atof) Użyj tych z sprintf () i można przekonwertować no.s na łańcuchy i odwrotnie z względną łatwością. ;) Pozdrawiam, I-FAB

TY cop02ia. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące LVS. Kiedyś SKILL do tworzenia instancji, więc mój układ może zawierać do tej instancji. (Łatwiej klapki i shift) Z jakiegoś powodu, podczas LVS, że nie uznaje instancji. Dopiero po spłaszczyć przykład, że LVS przechodzi. Czy mimo to zdać LVS bez spłaszczenia mojego wystąpienia? Dziękuję wam. Pomoc jest mile widziana.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back