Cadence Conformal Flow (LEC) - Jak postępować z którym jestem obecnie?

D

dpaul

Guest
Witam wszystkich, jestem zupełnie nowego LEC pomocą Conformal. Więc moje pytanie jest bardzo proste (mam porównanie RTL vs Netlist). Studiowałem Conformal użytkownika obsługi & ref-manual i wiem, jak korzystać z narzędzia. Ale ktoś musi mi powiedzieć, przepływu lub kroki należałoby podjąć, aby przejść dalej z weryfikacją. Poniżej zamieszczono co zrobiłem Czytaj w znowelizowanej Złoty i ...... Następnie ustawiono pewne ograniczenia .... Zmieniono tryb LEC .... Wygenerowane raporty .... Teraz w LEC menedżer Mapping, mam ...... W unmapped Punkty sekcji-niektóre numery z "Nie-zmapowane" i "nieosiągalny" punkty (nic więcej) w Golden (RTL). Tylko "nieosiągalny" punktów w zmienionej (Netlist) W porównaniu Punkty sekcji-wiele "Non-odpowiednik" punktów. Potrzebuję sugestie, jak powinienem zrobić z tego punktu? Jakie powinny być moje pierwsze miejsce analizy i linii działania do debugowania? Pozdrawiam, DP

u można debugować go z unmapped punktów. być może istnieją pewne DFF połączone razem, gdy syntezy lub niektórych CG brzmieniu i tak dalej. trzeba to sprawdzić. niektóre unmapped punktów może pewien wpływ na nonequavilent punktów.

Problem rozwiązany! Czy nie za pomocą odpowiednich plików biblioteki. Polecenie "przebudować-seq_const-repeat" też był bardzo pomocny w trybie LEC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back