CAD narzędzi Laptop doświadczenie (Zapytaj niczego)

A

Ansunamu

Guest
[Nr License wniosek] [nr License wniosek PM] [nr CAD narzędzie PM]
Ponieważ istnieje tak wiele osób chce zainstalować CAD narzędzi na swoich laptopów, a większość z nich donot wie jak to zrobić.Powiem ci o moim doświadczeniu

1.Musisz znaleźć Notebook z dobrą karta, która jest z wami comptable jądra Linux i XFree86.Polecam IBM R50 lub R51, które Radeon 9000 lub Radeon 7200 karta.Jeśli chcesz kupić inny fancy jeden, i zalecamy dwa razy pomyśleć, zanim dokonasz zakupu, ponieważ może to spowodować wiele problemów, jeśli nie uważasz, że masz taką możliwość postępowania.Można również rozważyć o Toshiba's Highend linii laptopów.Najważniejszą rzeczą, o których warto pamiętać jest wybór VGA chip w laptopie

2.Większość narzędzi EDA sprzedawca powiedział, że tylko Redhat Linux 7.2.Tak, oni.Próbowałem wiele przydatnych narzędzi Redhat 7.X serie i wszystkie z nich działa dobrze, ale jeśli użyjesz ich na Redhat 9.0, nie mogę o tym guanrante.
Ostatnio edytowane przez Ansunamu na 19 czerwca 2004 15:52; edited 2 razy w sumie

Chociaż można zaktualizować XFree86 dla Linuksa, systemu, mogą nadal niestabilna spowodowanej innymi nieznanego problemu.

Po zainstalowaniu Mandrake 9.2 na mojej R50 stabilności i bez problemu.
VGA chip jest Radeon 9000, dzięki czemu można kupić inne marki notebooków i zainstalować sam OS ze mną

Po zainstalowanego systemu operacyjnego, teraz można spróbować zainstalować narzędzie EDA chcesz.

Niektóre z nich może zgłaszać nie mogą znaleźć librarys ale dont trzeba się o to martwić.można znaleźć większość pakietów w CD i tylko niewielka część z narzędzi, trzeba będzie pobrać z internetu.możesz sprawdzić RPMFINDER stronie, aby pobrać biblioteki musisz.

CAD narzędzie i próbował na Mandrake 9.2 na R50 jest w wykazie poniżej
1.Design Compiler
2.Novas Verdiego i
Debussy'ego3.Mentor Projektowania Architektury
4.Mentor HDL projektanta
5.Mentor Calibre
5.Mentor układ narzędzia
6.VCS
7.Vera
8.Astro
9.HSIM
10.HSPICE
11.SPICE Explorer
12.Modelsim
............

Radeon 9000 nie jest dobra
lepiej 7500

Myślałem o RedHat 7.2 będzie miał wiele problemów z M9 karty graficznej

Witaj,

Wiem, że jest to stary wątek, ale mam kilka pytań i odpowiedzi na ich słuchać.

Pierwszym z nich jest w procesor Centrino 2 MB cache będzie dobrym wyborem dla narzędzi CAD w zakresie prędkości symulacji?

Czy będzie problem z procesorem Intel Graphics chip z Linuksem?

i przyjaciółmi Kupiłem compaq presaro 2100 laptopów z AMD Athlon XP 2800 z 512MB RAM i ATI Radeon IGP 320m vga card.i chcą pracować narzędzi EDA w tym laptopie.I spróbuj zainstalować RedHat Enterprise wydanie 3 do tego laptopa.go znaleźć karta, ale cantomat znaleźć sterownika monitora.gdzie mogę znaleźć sterownika monitora.
pls dać poleca ur.
dzięki

Cześć,

Najpierw musimy zrobić, to sprawdzić, czy Laptop ma oddzielnego chip graficzny (z ATI i nVidia).Zintegrowane chipy graficzne takie jak Intel często wywołać pewne dodatkowe prace.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back