ByteblasterII sch?

L

leonqin

Guest
I o to poproszą na altera'MySupport, a oni powiedzieli mi, że nie zapewniają.

Witam To jest schemat BBII. Testowałem go z Cyclone i EPS1

Witam Tak, to działa na mnie z II kwartał 2.2sp2 pełne i niektórych internetowych

Czy ktokolwiek próbował Quartus 3.0 używane byteblaster II?

[Quote = wpwang] Czy ktokolwiek próbował qu @ RTU 3,0 używane byteblaster II? [/Quote] Dobre pytanie. Postaram się to z ByteBlasterMV.

to działa z qu @ RTU 3.0 i byteblaster II. możesz spróbować.

tu (trzeba się zarejestrować) [/url] wygląda o wiele bardziej skomplikowane ! Zwłaszcza w "Przełączniki" nie są IMHO bardzo ładny.

rozwiązanie mhmhmh jest poprawne. Jest to prosty BII wersji i może dobrze. I po prostu użyć w ten sposób. Całkowity koszt to tylko 2,00 dolarów Ale to tylko wsparcie 2.5v/3.3v/5v. Oczywiście, oficjalna sch z @ ltera jest bardzo złożone. [Url = http://www.pld.com.cn/bbs/dispbbs.asp?boardID=4&replyID=2586&ID=531&skin=1] Oto BII zdjęcie [/url] Może obsługiwać 1.8V, a nawet niższe napięcie.

BBMV służy do EPC1, EPC2, EPC4 .. Ma tylko jedną 74HC244. BBII służy do EPS1, EPS4.BBII jest bardziej skomplikowana z niektórych elementów!

ale dlaczego i przetestować, a nie działa? może nie zrobić prawo ti?

[quote = mhmhmh] Witam To jest schemat BBII. Testowałem go z Cyclone i EPS1
ten projekt wygląda bardzo znajomo. Używa 74HC244 jak ByteBlasterMV. Używa tylko dwóch z nich. Potrzebne są dwa? Testowałeś go z EPCS1SI8? Na pewno? I to naprawdę działa? Naprawdę? Dlaczego warto wydać 150, - EUR za mało 74HC244 małe? Ponieważ jest to 74HC244 traktowane z miłością przez 3 miliony dolarów wybrać i maszyny miejscu! (A ponieważ rozumieją, że muszą amortyzować maszynę odebrać i umieścić lol: D

Wystarczy stosować wolnym ByteBlasterMV z modyfikacją z powodzeniem program EPCS1 w Quartus II 4.0SP1 (o;. 1 Podnieś pin 19 z hc244 i podłączyć go do GND 2 Podnieś pin 8 z hc244 i podłączyć go do pin 4 LPT 3 Lift.. pin 17 z hc244 i podłączyć go do pin 5 LPT 4. Cut połączenia między pin 7 / 10 z LPT i zastąpić 6 / 10 połączenia (rozpoznaje ByteBlasterII zamiast MV) 5. Pull pin 15 LPT do GND 6. Connect pin . 12 hc244 do pin 8 z flatcable 7 Podłącz pin 3 z hc244 do pin 6 z flatcable to wszystko (o;

po prostu patrząc na BBII.thank was wszystkich z potem, spróbuję.

Drodzy davorin, to opisany sposób zmodyfikować ByteblasterMV do ByteblasterII. Jeżeli poniżej obwodu to działa?
4i78prc.jpg
Czy ktoś użyć tego obwodu program EPCS16? Pozdrawiam, ep20k

Witaj, choć dyskusja jest nieco przestarzały, chcę dostaw moich Byteblaster II kompatybilny projektowania, że niektórzy klienci i używam od lat. Pliki Gerber i gwk *. dla ośmiokrotnie PCB są włączone. Jeśli ktoś mógłby użyć oryginalnego projektu Integra Station, należy wysłać PM Mam też wariant Lattice ISP przewodu. 2 warstwy PCB wykorzystuje standardy 6 mils (0,15 mm) Technologia z 12 mils (0,3 mm) przelotek. PCB ma na celu dopasowanie D-Sub 25 przypadku krawędzi montowane Sub-D i 10-stykowe, do 10-stykowe wycięcie jest konieczne. To wygląda bardzo podobnie do 19 dolarów kabel przedstawione w nowej grupy. W warunkach laboratoryjnych, może być używane bez liter. Jako dodatkowa uwaga: JTAG działa z długim kabli płaskich (1 m i więcej), jak programowanie może być problem z więcej niż 20 cm. Dlatego dobrze jest mieć odłączane kable. Pozdrawiam, Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back