Buck konwertera za pomocą UC3843 jazdy Chanel N-Mosfet

S

SAMIR_SBG

Guest
Witam, jestem Samir, jestem elektronikiem. Zrobiłem powodzeniem DC-DC boost Walutowy (12 do 19V/5A) z UC3843, ale znalazłem problem, aby konwerter Buck z N-Chanel Mosfet. Jeśli ktoś ma pomysł, jak prowadzić Chanel N-Mosfet z UC3843 w topologii Buck, proszę mi pomóc. Dzięki. SAMIR.

Witam, Proszę sprecyzować w odniesieniu do poszczególnych obwodu złotówki chcesz poddać się. Napięcia wejściowego, mocy i wymagania napięcia itp. następnie pomoc można provided.Even obwodu szczegółowo również mogą być świadczone. Dzięki.

Istnieją dwa punkty sprzeczne korzystania z UC3843 i podobne w tym przypadku. - Przesunięcie poziomów kierowcy z funkcją boostrap byłaby potrzebna - Nie ma prosty sposób podłączyć pomiaru prądu, który ma na bieżące funkcjonowanie trybu. Moim zdaniem, jest znacznie prostsze w użyciu jednej z wielu dostępnych sterowników konwerter buck dla zewnętrznego przełącznika NFET.

IR2117 mogą być wykorzystywane do wysokiego napędu stronie.

Jak FVM wymieniono, musisz przesunięcie poziomów obwodu pomiędzy tym kierowcą a MOSFET. Możesz to zrobić za pomocą transformatora, to pomoże Ci uzyskać napięcia pracy węzła do bramki MOSFET. Transformatora w stosunku 1:1 obrotów jest zwykle wystarczające.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back