brane pod uwagę i OCV

H

hb_cancer

Guest
Cześć,
W naszym flow, mamy SDC z zespołu nakładka, a następnie uzyskać dodatkowe marże.
1.Moje zapytanie jest dlaczego SDC nie wszystkie ograniczenia w jednym pliku.
2.Co to jest pojęcie brane pod uwagę (Setup / Hold), które należy stosować?
3.Co to jest OCV?Znowu dlaczego jest to uwzględnione osobno?
Jestem backend osoby, więc można dać mi znać, jeśli chodzi o perspektywy przed końcem faceci co to znaczy.Dzięki!

OCV jest zmiana chip.
SSTA (statystyczne analizy statycznej czas) korzystać OCV.Brane pod uwagę jest współczynnik zmienności.Jeśli użyjemy deriation możemy użyć STA zamiast SSTA.

1) Ograniczenia nie wszystkie muszą być w tym samym pliku.Jeśli zintegrować kilka adresów IP na jeden projekt, masz wiele plików, że ograniczenie obciążenia oddzielnie.Zawsze można zrobić write_sdc polecenie, aby napisać je w jeden plik.

2) obniżeniem jest po prostu kolejnym sposobem na dodanie marży w projekcie.Pozwala to na skalę wszystkie opóźnienia o określony procent w celu zwiększenia marginesu.To nie przymus SDC, ale zmienna, aby ustawić w skrypcie uruchomić narzędzie.

3) OCV jest tryb czasu (np. jednego lub BC / WC).Pozwala to na wykorzystanie zmienności z bibliotek w wykonywaniu kontroli czasu dla zapewnienia najgorszych scenariuszy.Nie wiesz, co masz na myśli mówiąc "oddzielnie uwzględniane.To nie przymus SDC, ale w trybie czasu, aby ustawić w skrypcie uruchomić narzędzie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back