Boost Converter Napięcie wyjściowe Przekroczenie

M

mengghee

Guest
hiye wszyscy,

Jestem po prostu zastanawiasz się, dlaczego jest tam z moją przekroczenia napięcia wyjściowego mojego Walutowy pobudzenia, kiedy mój kondensatora jest mniejsza.a także, jeśli wzrost wielkości kondensatora, przekroczenie spowoduje zmniejszenie, ale mój czas symulacji do osiągnięcia stanu równowagi będzie dłuższy.Dlaczego tak jest?dziękuję

pozdrowienia,
mengghee

Z mniejszych kondensatorów jest o wiele krótszy czas, aby przenieść napięcia wyjściowego na poczet wartości zadanej.Z mniejszych kondensatorów, dolnoprzepustowy filtr utworzony przez induktor produkcji i kondensator ma częstotliwość kąt większy niż wtedy, gdy pułap produkcji była większa.Oznacza to, że rozporządzenie produkcja będzie bardziej zaniedbany od czasu zawodzą więcej hałasu przełączania go do sterownika.

Jeśli wzrost kondensator filtr wyjściowy, dolnoprzepustowy filtr ma dużo mniejszą częstotliwością więc masz dużo niższe tętnienia na wyjściu i lepszego zarządzania.Jednak ponieważ kondensator wyjściowy jest większy, zajmuje znacznie więcej czasu kredytu do wartości równowagi.Oznacza to, że trzeba symulować więcej cykli, aż zostanie wyświetlona w stanie stacjonarnym.

I hope this helps you out.

Z pozdrowieniami,
v_c

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back