Bluetooth drzwi i kontroli światła przy użyciu PIC16F877A

F

flare29

Guest
dzień gud! Jestem nowicjuszem tutaj .. Potrzebuję pomocy w moim projekcie w bluetooth sterowane światło i drzwi / elektrozaczep .. po pierwsze, chciałbym wiedzieć, czy to jest dla mnie interfejs PIC16F877A do modułu bluetooth? .. są dwie moduł Bluetooth dostępny w mojej okolicy .. EGBT9830 i EGBC04 obie klasy 2 moduły bluetooth .. drugie, chciałbym wiedzieć, czy ktoś może mi dać schemat na to ... po trzecie, czy jest na stronie internetowej podając przewodników i opiekunów na bluetooth programowania połączony PIC16F877A .. proszę mi pomóc i wdzięczni za pomoc bardzo dziękuję

Witam, 1. Oba te moduły Bluetooth komunikują się w trybie seryjnym i łatwo komunikować się z większością zdjęcia za pośrednictwem modułu USART. Jednak 16F877A jest naprawdę 5v chip gdzie jako moduły są zarówno 3.3V, więc trzeba będzie niektóre części do sterowania sygnały między urządzeniami, jednak podręczniki BT dają pewne wskazówki. Łatwiejszy sposób można wykorzystać chip, który można kupić w wersji LF, jak 16LF877A który będzie realizowany od 2V do 5V. 2 i 3 - Będziesz musiał szukać tych forach / web

thnx za odpowiedź Zastanawiam się, czy możesz dać mi próbkę schemat tego? Mam na myśli wprowadzenie regulatorów napięcia do zasilania modułów zmiany napięcia z prawem .. czy byłoby to w porządku? inna sprawa .. Jestem będą korzystać z telefonu w celu kontroli moduł bluetooth byłoby możliwe? proszę wyjaśnić .. tnx dużo:-D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back