BJT dla diody pytanie

L

ljy4468

Guest
Dear all,

Kiedy npn BJT stosuje pn diody,
kolektor jest zwarty do bazy.(diody TR)

Zapewnia odwróć stronniczość bazy i kolektora.

Potem, jak sytuacja się dzieje, gdy kolektor jest połączony z VDD? (Najbardziej pozytywne napięcia), więc zapewnia również odwrócić uprzedzenia?

Ale nie widziałem diody TR tak.
Każdy, kto daje mi dodatkowych wyjaśnień?

Pozdrowienia,
Dzięki

gdy ur podłączania go do bardziej pozytywnego dostaw to w praktyce zwiększenie regionu uszczuplenie w widłach kolektor baza zmniejszając w ten sposób skuteczne szerokości podstawy i to skutecznie pozwalają umieścić tranzystor w regionie nasycenia lub regionu aktywne ...so it wont zachowują się jak diody ...

Dzięki, ale mam inne pytanie.

kolektor jest zwarty do bazy.(diody TR)

Zapewnia odwróć stronniczość bazy i kolektora.

Ok, że ma rację.

Następnie w diody BJT,

wszystko płynie prąd z bazy (p) do emisji zanieczyszczeń (n)?

ponieważ kolektor (n) i bazowej (p) jest odwrotna stronnicze?

I'm a bit confused.

czego się mylić w tym ...od skrzyżowania kolektor baza jest odwrotna tendencyjne jest gonna be just przepływ prądu z tego ....poza tym, że ścieżka emiter baza dla obecnej jest tam będzie ...

Teraz powiedz co twój błąd polega na mało jasno ....

Ok, ja całkowicie zrozumiałe, co mówisz.

ale tutaj jest materiałem, który myli.

to zdjęcie jest z książki.
"Podstawy mikroelektroniki", razavi, Wiley

Według attatched, baza prąd jest tylko IREF / beta.
Oznacza to, że reszta obecnych przepływa do kolektora.
Isn't it?

tj. dla diody połączone BJT,
Jeśli ib = 1 ic = 99, czyli = 100.

Ale jak pan wspominał, prąd kolektora jest tylko prąd upływu.
Więc jestem pomylony.

Czy możesz wyjaśnić dalsze please?

Dla diody BJT, wszystko płynie prąd z bazy do emitera?

Pozdrowienia,
Dzięki.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Przepraszam, że człowiek dostał trochę zmieszany ...rzeczywiście tutaj kolektor ma napięcie większe niż emituje ...wystarczy być w pracy, a tym samym nie będzie prądu przez kolektor również .....

Myślę, że tranzystor w takiej konfiguracji nazywa się diody, ponieważ ma tylko dwa terminale ....po podłączeniu go do pozytywnego podaży nie można nazwać to tak ....

Dziękujemy za odpowiedź serdecznie!

A. Anand Srinivasan napisał:

Przepraszam, że człowiek dostał trochę zmieszany ...
rzeczywiście tutaj kolektor ma napięcie większe niż emituje ...
wystarczy być w pracy, a tym samym nie będzie prądu przez kolektor również .....Myślę, że tranzystor w takiej konfiguracji nazywa się diody, ponieważ ma tylko dwa terminale ....
po podłączeniu go do pozytywnego podaży nie można nazwać to tak ....

K. ..patrzeć na to, w ten sposób ...istnieje różnica potencjałów między emiter i bazę, która jest zbyt mała i ze względu na różnicę potencjałów między bazę i emiter przewoźników opłaty są skokowej do bazy, ale ponieważ baza jest bardzo mała jest po prostu w stanie rekombinacji niektórych nośników ładunku, które kończą
, a pozostałe ze względu na ich energię krzyż regionu bazy i przenieść się na regionie kolektor ....w kolektorze jest bardzo mniejszą szansę je zwykłą z otworami, a więc mamy kolektor obecnej ...

Ja wiem, co mówisz.

Elektrony skokowej do kolektora, gdy istnieje E konkurencji między bazę i kolektor.

Moje pytanie brzmi:
W powyższym przypadku, nie ma napięcia różnica między B i C. Następnie, E-złożony wywołane?

jest to wynikiem E-Field wywołane między E & C (B )....

A. Anand Srinivasan napisał:

jest to wynikiem E-Field wywołane między E & C (B )....

nie jest tak ....to od p regionie B i n regionie C n regionie E. ...u kierują ją od wielu kierunkach ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back