BFP740 AWR model nieliniowej analizy problemu?

E

emmetin

Guest
witam wszystkich .. projektujemy LNA przy Infineon bfp740 i symulowanych go AWR Microwave Office. w witrynie Infineon, że daje AWR model tranzystora, ale nie możemy mieć nieliniowej analizy, na przykład: OIP3. daje komunikat o błędzie "punkt pomiaru musi określać celu przechwycenia dwóch lub więcej" .. może ktoś proszę mi pomóc nam w problem: smile:. dziękuję

Witam, Tak, musisz użyć PORT2 z dwóch tonów do pomiaru IP3 wzmacniacza ... Także trzeba zamiatać pobór mocy przy zmiennej Swept działki IP3 ... W załączonym schemacie instalacji ... Jeśli nadal masz problemy a następnie przesłać plik MWO ur (*. emp), które pomagają lepiej ... --- --- Manju

witam, ja jestem przy pomocy dwóch tonów i pochłonął już, ale nie mógł znaleźć problem jeszcze raz, i nie może OIP3 analizy znowu: (ja jestem załączając plik emp, czy może masz szansę przyjrzeć się, będę wdzięczny.. Ja również napisać kilka wyjaśnień "zauważa design". dziękuję za pomoc, Oczekuję od Ciebie .. Cem

Witam cem, Na stronie OIPN pomiaru indeks IM Component shoud mecz z rzędu w tym przypadku mówić o 3 Zamówienie musi mieć 6 lub 6.02 ... czyli indeks IM 2,1 Wtedy to działa dobrze ... zob. załącznik modyfikacja projektu ... Ja też widziałem, że nie jest zamiatanie zasilania zamiast pomiaru IP3 Vs częstotliwości ... Jeśli potrzebujesz IP3 Vs Input Power zamiatać to musisz użyć bloku sterowania i symulacji sweep moc powiedzieć od -20 dBm do 0dBm i działki IP3 ... Mam nadzieję, że to pomaga ... --- --- Manju

witam ponownie Manju, po pierwsze, bardzo dziękuję za pomoc i czas. Twoje rady są bardzo pomocne dla mnie, jestem naprawdę wdzięczny. Mam jedno pytanie, i powinni mierzyć przechwycić trzeciego rzędu za pomocą dwóch sygnałów wejściowych -20 dBm przy 2,44 i 2,46 GHz. start i zakres częstotliwości "Opcje projektu" od 2,44 GHz. ale nie wiem indeks komp IM. w moim zasięgu. powinny 2,44 należy pomnożyć przez 3? czy coś innego? dziękuję Cem

2.44 * 2-2.46 * 1 lub 2.46 * 2-2.44 * 1
dziękuję za post. powinny być równe? w mojej konstrukcji, 2, -1 i -1,2 nie są równe, co jest tego przyczyną? uzyskać można powiedzieć, że jest prawie płaska. Cem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back