beztransformatorowe Invertor

F

frzferoz

Guest
Im student inżynierii i mój projekt jest zaprojektowanie transformator mniej invertor.can u posyłać mi projekt za samo? plz ... Shah Feroz.

Jeśli planujesz pracować na IGBT następnie również u użyć transformatora do zasilania izolacji ac .... Jeśli próbujesz to proszę również o kontakt ze mną jest wszystko o technologii każda rzecz jest możliwa ....

Witam, Jedna z metod byłoby użyć cewki i MOSFET skonfigurowane w trybie doładowania do zwiększenia napięcia do +300 przeciwko lub w tej okolicy, a następnie użyć H-bridge konwerter do konwersji tego z powrotem do AC. Jednak nie polecam tego, jak masz wysokich prądach szczytowych, musisz użyć wysokiego napięcia MOSFET / IGBT znaczenia, że ​​będą mieli większe RDS (on), a tym samym wyższe straty. Czy na pewno masz na myśli beztransformatorowe lub nie bez rdzenia żelaznego wielkogabarytowych transformatora? Najlepszym rozwiązaniem byłoby wykorzystanie ferrytowy transformatora przy 50kHz lub w tej okolicy w celu zwiększenia napięcia, a następnie użyć H-bridge konwerter. Mam nadzieję, że to pomaga. Tahmid.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back