bezpłatny syntezatorów poziomie (SystemC)

S

salma ali bakr

Guest
Witam, Czy istnieje jakiś bezpłatny syntezator poziom konwersji SystemC do VHDL lub Verilog lub netlistę lub jakiegokolwiek opisu sprzętu! Z góry dzięki, Salma:)

Bardzo dziękuję, ale wykonuje przeciwieństwem tego, co chcę ... przekształca vhdl do SystemC!

Myślę, że nie ma darmowego narzędzia syntezator poziomie dostępne, ponieważ jeżeli (społeczności FPGA) chcą budować narzędzia FPGA syntezy musimy wiedzieć specyfikacji bitfiles które są używane do "configure" FPGA jest z wnioskiem wystąpi w na przykład SystemC. Ten specyfikacje nie są dostępne u producentów FPGA ...

Hello ludzie, chcę wspomnieć, że od Catapult mentor syntezy tylko C / C + + do VHDL lub Verilog lub SystemC

Catapult nie jest wolny tak. Nie sądzę, nie ma czegoś takiego można dostać za darmo.

ale jeżeli jest on przeniesiony do rejestru i modelowane w poziomie, na przykład, generator system Xilinx ... wtedy konfiguracji układu FPGA jest bardzo blisko! generator system, można wygenerować netlistę HDL, a następnie podjąć projektu ISE i ściągnąć go na FPGA (wszystkie IO określonych w generator system) ...

ale jeżeli jest on przeniesiony do rejestru i modelowane w poziomie, na przykład, generator system Xilinx ... wtedy konfiguracji układu FPGA jest bardzo blisko! generator system, można wygenerować netlistę HDL, a następnie podjąć projektu ISE i ściągnąć go na FPGA (wszystkie IO określonych w )...[/ generator system quote] Witam Salma, Witam wszystkich, myślę, że jest dobry pomysł, ale uważam, że wiele narzędzi pochodzących od różnych dostawców są używane i może się zdarzyć, niezgodności między nimi w niektórych przypadkach. Ten, jeśli nie uznają misalignement wprowadzone przez kompilator SystemC-VHDL między pierwotnym discription i VHDL wygenerowany. Proszę jeśli ktoś testował tę technikę poinformować nas o jej skuteczności.

ROCCC jego swobodnego opensource c -> hdl kalkulator spróbować

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back