Best Schematic Capture / combo PCB

R

rchadwick

Guest
Użyłem OrCAD, Protel, a Multisim.Myślałem o próbę Multisim i Ultiboard, ale zastanawiasz się, co inni mieli doświadczenie.I'm looking for something "o dużej części bazy danych, jest łatwy w obsłudze i nie upaść co 15 minut.Czy Multisim / Ultiboard dobry wybór?

Small Design tak dlatego, że krzywa uczenia się jest około 3 godzin
jeśli może być wyższe niż 200 netto netlist zawiera błędy wszystkich sieci nie tłumaczyć Multisim granic do ultiboard poprawnie.

Tworzenie części jest Hassel także w Multisim (IC średnich i wyższych tekst nie zgadzają się prawidłowo)

Jeśli uważasz się za dobrego z OrCAD lub Protel następnie trzymać się z nich nie traci czasu na Multisim (chyba, symulacji, a nie chcesz korzystać z Pspice)

Wiwaty

Myślę, że Protel jest najlepsze oprogramowanie dla początkujących.

Protel DXP jest bardzo łatwy do nauki, z wielkim tutoriali PDF włączone.

OrCAD mają bardzo duże bazy danych części, i nigdy nie upaść, gdy mam go używać.

Rchadwick Hi

Wierzę Eagle to doskonały program, którego potrzebujesz.

www.cadsoft.deNie ma też pracy lekkiej wersji demo.

CHECK THIS!

Drodzy wszyscy

Tak, z mojego doświadczenia, z normalnej konstrukcji, używam OrCAD Capture CIS i PowerPCB, projektowania High Speed: OrCAD wychwytywania do rysowania schematów i Cadence Allegro na Układ z Allegro można ograniczyć do instalacji wielu rzeczy (whaterever potrzebę Designer Logic ), a niekiedy również korzystać Mentor Expedition.to dificull narzędzia, ale także mocne, wszystko zależy od Ciebie i wymagania projektu.

Pozdrowienia

Concat

Polecam Protel, ponieważ jest łatwa w użyciu i jego biblioteka zawiera większość symboli / ślady wymagane dla symulacji / układów PCB.

wszystkiego najlepszego

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back