Berenger jest idealnie dopasowane warstwy

A

aze

Guest
Czy jakieś pomysły na zastosowanie Berenger's PMLs na symulacji 3DFDTD.

Spróbuj UPML podejście oparte na znacznie łatwiejsze do zrozumienia i wdrożenia.

dla UPML jest cały rozdział w książce "Advances in Computational elektrodynamiki"

Również poszukiwania wydanych przez SDGedney, on jest tym, że zaproponował to formułowania i napisał ponad rozdziału.

Wydanych przez D. Sullivan może również pomóc u, aby przyzwyczaić się do takiego podejścia.Zaproponował podobne unsplit method.Also książce na FDTD jest przykładowy kod (wih kilka błędów muszę ostrzec u), ale ponownie it'll help u get accurte zdjęcie z tych metod

Settmar Hi,

I can't get książki ani papieru,
chcieliby proszę przesłać je.

Dzięki

GEDNEY księgę tutaj
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

I succed do uilt 3D kod FDTD przy UPML więc jeśli jesteś zainteresowany po prostu skontaktuj się ze mną na ten mal / microwave_tetuan (at) yahoo.com

Hi helio1972
W tej chwili jestem budynku 2D kod FDTD przy UPML w MATLAB, ale nie działa.Zrobiłem wszystko sprawdzić, ale nadal nie można znaleźć gdzie jest problem.Możesz więc proszę przesłać wersję mi się z?Dziękuję bardzo!

Cześć,
Starałem się pisać kod Matlab na TF / SF metodą 2D FDTD z PML Berenger's.I oblicza pola budynku Look-up tabeli określonej w książce Taflove's.
I wobec trzy problemy gdy uruchamiam symulacji;
1) Istnieje wiele refleksji (10% wielkości pola zdarzenia) w przestrzeni obliczeń, gdy nie ma scatterer.

2) przecieków TF regionu dziedzinie w regionie SF.

3) Kiedy się samolot PEC w przestrzeni obliczeń, nigdy pola H na krawędzi tablicy PEC znika.

Masz jakiś pomysł co robię źle?

Dzięki

Hi guys,

Obecnie pracuję nad PML Berenger's.Używam książki Sullivan jako mojego odniesienia i udało mi 2D program w języku Fortran.Mam jednak trudno to zrobić w 3D.Czy ktoś daje każdemu doradzić?

Każdy ma 3D kod albo Matlab lub Fortran?Mogę się skontaktować emkenkyu (at) yahoo.com

KT

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back