baterie - rechargable - stawka opłaty na baterie stracił zdolność?

L

lee321987

Guest
Kiedy baterie mają mniejszą pojemność a następnie są one oceniane, jest nadal w porządku, aby baza cenę za ich nominalnej pojemności? Przykład: Mam 2000mAh AA Ni-MH, że mój analizator baterii mówi tylko ~ 1000mAh pojemności. Czy mogę rozważyć C do 2AMPs, czy powinno się używać C = 1AMP przy obliczaniu stawki opłat? (Czytałem, że NIMH, że są to zubożony należy wyrzucać, ale używam tylko tych w mojej myszki, i trwają przez długi czas tam)

Moim zdaniem, gdy bateria się nie starzeje, to nie ma znaczenia, bardzo dużo, jeśli algorytm ładowania jest optymalna, czy nie. Z drugiej strony, ładowanie na niższym poziomie jest zwykle lepiej, aby uzyskać bardziej efektywne możliwości ładowania choć cena jest czas. Czasami (nie zaleca się bez testów) impulsów prądu ładowania z relatywnie wysoką wartość (jako tymczasowo odświeżania) może pomóc przywrócić część utraconej zdolności choć zależy to od typu baterii. OT: Czy mogę zapytać, czy bateria pomiaru analizatora również jego opór wewnętrzny (impedancja)? Kerim

Być może powinienem moje pytanie brzmi lepiej. Chciałbym wiedzieć, czy ładowania 2000mAh oceniane baterii, która tylko o rzeczywistej pojemności 1000mAh w 2AMPs ma taki sam negatywny wpływ, jak ładowanie nowy akumulator 1000mAh oceniane w 2AMPs. O pulsuje - tak, mam przyniósł życie wstecz, na kilka NIMH i NiCad poprzez ładowanie 70.000 MFD kondensatora (wielkości puszka po napoju) z 12volt ścianie brodawek i wypychając je przez baterie ... Informacje o baterii analizatora - tak mierzy impedancję (na co najmniej jeden z jego algorytmy ładowania), ale nigdy nie na wyświetlaczu. Model MH-C9000 przez Powerex.

Logicznie starych 1000mAH bateria jest w jakiś sposób odpowiada, w odniesieniu do potencjału, świeże 1000mAH jeden. To jest dla starych baterii, zarówno prądy ładowania i rozładowania powinny być obniżone (o ile są one relatywnie wysokie) do stopnia dalszego jego użytkowania do dobrego stopnia. To może wyjaśniać stosunkowo szybko degradacji pojemność baterii, jeśli szybki algorytm ładowania utrzymuje się tym samym wzdłuż jej życia (to samo dotyczy przypadku gdy obciążenie jest dość ciężki). Na szczęście, ceny baterii spada tak, że zastąpienie go raz w roku nie będzie problemu jeśli będę bardziej zadowolony, jeśli trwa 5 lat, zamiast:) Kerim

@ KerimF I zakłada, że należy obniżyć stawki opłat na wyczerpaniu pojemności baterii, ale nie wiem dokładnie, jak chemia działa, więc nie byłem pewien. Zgaduję, że masz rację.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back