Bateria Desulphating i odmładzające

X

xaccto

Guest
zobacz ten wątek, gdzie publikuje projekt mojego obwodu do tego celu http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=371631 # 1287891 do tej pory nie mogę zgłaszać prawdziwy sukces z uszczelnionym akumulatorów typu kwasu. prostu zastanawiasz się, czy ktoś ma jakieś uwagi lub coś do raportu dotyczącego tego tematu na tym forum Jeśli nie wiesz nic o baterii zasiarczenia -. Tylko google. De-sulphator impulsów ma strącać kryształy siarczanu z płyty i z powrotem do rozwiązania - co zwiększa żywotność baterii, a nawet odmładzający wcześniej rozładowany akumulator. To ma zastosowanie tylko do akumulatorów kwasowo-ołowiowych (myślę) i może to być głównie zastosowanie do mokrych typów komórek, nie żel typów komórek - co jest chyba to, co widzę, biorąc pod uwagę różnych rodzajów baterii Próbowałem to z tak daleko. dzięki [/b]

Używam self made de-sulphator nawet dzisiaj i mojej kwasowo-120Ah 12V co i dla mojego przetwornicy 500VA, ostatnio prawie 6 lat oraz w pełni sprawnie. Ale nigdy nie miałem okazji spróbować desulphator na każdym rozładowany akumulator i sprawdzić pogodę mogę rejenuate go. Układ jest zawsze podłączony do zacisków battrey, z ładowarką w parellel. Ja też, że ta technika działa dobrze prowadzić rodzaje kwasu i nie tylko z rodzaju żelu. Ale to działa na mnie i mam zobaczyć wyniki. Okrzyki

Widziałem ludzi zalecając fizyczne płukania, aby pozbyć się osadów dennych, co jest siarczan przede wszystkim myślę, a następnie zastąpienie kwasu siarkowego z innym elektrolitów (sodu, EDTA?). Wydaje się, do pracy na kilka płyt, a nie inne, być może mających do czynienia z obecności lub braku wapnia, antymonu, czy cokolwiek innego. Elektryczne de-zasiarczenie z "zapper" to tylko będzie usunąć płytka-płytka wąsy. Nie zrobi wszystko dla osadów dna, że ​​spodenki talerze, lub za utratę powierzchni płyty z depozytu / film. W każdym razie myślę, że powinieneś zacząć fizycznie czyścić baterii, a następnie przejść strącać żadnych włókien, które pozostają.

jaki rodzaj baterii pozwala na "fizyczne płukania, aby pozbyć się osadów dennych"? gdzie można dostać? nie najbardziej jak akumulatory? nie wymaga konserwacji typu, ponieważ są one prawie jak zamknięte - może umożliwić opróżnianie kwasu i zastąpić, nadal będzie potężny trudne bez bałaganu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back