Bandgap uruchomienie symulacji obwodów i pytanie

W

Warlike

Guest
Zaprojektowałem Bandgap odniesienia napięcia i obwód startowy dla niego. Przeczytałem tematy dotyczące BGVR i uruchomienie. I zweryfikować startowy w ten sposób: zrobić VDD stałą wartość (lub użyć vpwl źródło i na ziemi VDD), ustawić warunki początkowe dla węzłów i uczynić przejściowy symulacji. Vref osiągnie żądaną wartość w czasie 1-2 nas rozruchu obwód i po pewnym czasie 200-300 ms bez niego. Mam kilka pytań. 1) Czy ten sposób zweryfikować startowy prawo? 2) Co oznacza stan równowagi BGVR? (Mam na myśli stan zerowy). Czy to oznacza, że ​​BGVR nie rozpocznie lub nie jest to znaczy, że BGVR rozpocznie się bardzo długo (~ sto ms)?

1. Myślę, że ma rację, ale musisz upewnić się, że warunki początkowe są uzasadnione. 2. W zerowym stanie bandgap wyjście odniesienia będzie bardzo niska. Zostanie on zatrzymany na zawsze i nigdy nie rozpocząć.

Hi, obok VCC rampy. Jeśli BGR dostał Włącz sygnał kontrolny, krok, kiedy VCC jest OK. Z poważaniem. ELE

1. Co to jest twój pierwszy seting dla obwodu lub dlaczego to robisz? Becuase masz inable PIN? 2. Średni stan jest stabilny stan i w tym stanie VBGR nie rozpocznie się nigdy bez obwodu rozruchu. [Quote = wojowniczy] I zaprojektowany Bandgap odniesienia napięcia i obwód startowy dla niego. Przeczytałem tematy dotyczące BGVR i uruchomienie. I zweryfikować startowy w ten sposób: zrobić VDD stałą wartość (lub użyć vpwl źródło i na ziemi VDD), ustawić warunki początkowe dla węzłów i uczynić przejściowy symulacji. Vref osiągnie żądaną wartość w czasie 1-2 nas rozruchu obwód i po pewnym czasie 200-300 ms bez niego. Mam kilka pytań. 1) Czy ten sposób zweryfikować startowy prawo? 2) Co oznacza stan równowagi BGVR? (Mam na myśli stan zerowy). Czy to oznacza, że ​​BGVR nie rozpocznie lub nie jest to znaczy, że BGVR rozpocznie się bardzo długo (~ sto ms) [/quote]

Bandgap układ posiada dwa stabilne punkty obsługi. Jednym z nich jest przy zerowej prądu i druga jest w zaprojektowany prądu w pętli. W celu uniknięcia obwodu może zostać zablokowane w zerowym stanem obecnym, rozpoczęcie się obwody są stosowane. Ale w rzeczywistości jest pasożytnicza pojemność wiąże się z każdym węźle. stąd te czapki są wystarczające, aby doprowadzić obwód z zerowym stanem obecnym ... jednak może to potrwać nieprzewidywalną ilość czasu .... dlatego, aby uniknąć takiego nieprzewidywalność, uruchamianie obwodu jest używany, który na pewno zapobiega obwód zablokowany w zerowy stan obecny. Ale jest to bardzo prawdopodobne, że bandgap nie dotrze do jego stabilnej wartości państwowego w ogóle bez rozruchu obwodu.

[Quote = absjoshi] bandgap układ posiada dwa stabilne punkty obsługi. Jednym z nich jest przy zerowej prądu i druga jest w zaprojektowany prądu w pętli. W celu uniknięcia obwodu może zostać zablokowane w zerowym stanem obecnym, rozpoczęcie się obwody są stosowane. Ale w rzeczywistości jest pasożytnicza pojemność wiąże się z każdym węźle. stąd te czapki są wystarczające, aby doprowadzić obwód z zerowym stanem obecnym ... [/quote] Czy możesz wyjaśnić, jak pasożytnicze czapki pomóc Ci swój układ z zerowym stanem? IMO większe pasożytnicze czapkach., Prawdopodobieństwo twojego obwodu przychodzi do aktywnych zmniejsza państwowych ... [Quote = absjoshi] Ale to jest bardzo prawdopodobne, że bandgap nie dotrze do jego stabilnej wartości państwowego w ogóle bez rozruchu układu. [/Quote] To raczej łatwe dla BGR zostać zablokowane w stan zerowy bez uruchamiania CKT. Mam doświadczenie 10% awarii w moich żetonów, które miały uruchamiania awarii z powodu rezystora jest otwarte na starcie układu (który ostatecznie zamknął rozruchu bloku)

hi może jeden pls wyjaśnić, jak BGR osiąga zerowy stan obecny? Dzięki

[Quote = bharatsmile2007] Witam Czy jedno pls wyjaśnić, jak BGR osiąga zerowy stan obecny? Dzięki [/quote] Kiedy tam jest zero prądu przez bjts, napięcie wejściowe do OPAMP również będzie na zero. Nie będzie już znaczna różnica pomiędzy tymi dwoma napięć wejściowych OPAMP, które są na zero. Więc wzmacniacz błędu nie widzę żadnego problemu i nie poprawi za to .., i będzie starał się tłumić wszelkie zakłócenia, które powoduje, aby ją z zerowym stanem obecnym. Więc BGR może zawsze być w stanie zero, jeżeli nie jest zmuszony do opuszczenia jej przez start-up. Mam nadzieję, że to pomaga ...

Witam wszystkich, byś pls wyjaśnić mi na starcie symulacji obwodu w BGR .. muszę podłączać obciążenia (prąd obciążenia określone dla bandgap), natomiast przemijające symulacja na starcie toru? Dzięki

Nie sądzę, jesteś ładowania bandgap rdzeń., Musisz mieć buforowane go. W każdym starcie przypadek powinien być niezależny od obciążenia.

Wojna hi jak co to VDD rampa użyte do symulacji? I zaprojektowany Bandgap odniesienia napięcia i obwód startowy dla niego. Przeczytałem tematy dotyczące BGVR i uruchomienie. I zweryfikować startowy w ten sposób: zrobić VDD stałą wartość (lub użyć vpwl źródło i na ziemi VDD), ustawić warunki początkowe dla węzłów i uczynić przejściowy symulacji. Vref osiągnie żądaną wartość w czasie 1-2 nas rozruchu obwód i po pewnym czasie 200-300 ms bez niego. Mam kilka pytań. 1) Czy ten sposób zweryfikować startowy prawo? 2) Co oznacza stan równowagi BGVR? (Mam na myśli stan zerowy). Czy to oznacza, że ​​BGVR nie rozpocznie lub nie jest to znaczy, że BGVR rozpocznie się bardzo długo (~ sto ms)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back