Badawczym dla pakowane HEMT

I

Ivan_

Guest
Szanowni Państwo, mam do pomiaru zachowań DC FHX35LG Fujitsu pakowane HEMT niski poziom hałasu. Aby to zrobić, należy zaprojektować badawczym. Użyłem prostego urządzenia badawczego o 50ohm TRL przy stałej częstotliwości podłączony do kanalizacji i bramy odpowiednio, dwóch podkładek podłączony do źródła o wielootworowa metalizacji podłączenia źródła same w sobie do płaszczyzny podłoża mikropaskowej. Wykonywania pomiarów z analizatora parametrów, mam dość dziwne Vds-Id krzywej, z redukcją prądu w regionie nasycenia. Używam dwóch stronniczość tee do zakończenia 50ohm linii. Próbowałem z pomiarów zarówno impulsowe i ciągłe, bez istotnych zmian w wynikach. Myślę, że niestabilność ma miejsc, prawdopodobnie z powodu złego uziemienia. Czy ktoś może mi pomóc proszę w projektowaniu dobrej badawczym, aby uzyskać krzywą correcti IV? Z góry dziękuję. Ivan

Zachowanie może być spowodowane przez siebie oscylacji tranzystora w urządzeniu. Podłącz analizator widma aa przez lekko połączeniu sondy (lub pętli) do kasy. Jeżeli oscylacje siebie są w regionie mikrofalowa, spróbuj umieścić kawałki Eccosorb na przewody do zatrzymania drgania.

Dzięki VSWR dużo, to proszę mi wytłumaczyć, jak dokładnie ECCOSORB powinien pracować w samowzbudzenia tłumienia? Czy mogę go używać do tłumienia fali powierzchni podczas pracy RF, jak również? Ponadto, myślę, że może to być przydatne do zmniejszenia wzajemne sprzężenia pomiędzy DC linii uprzedzeń i obwodów RF w ostateczny projekt kompleksu. Moje pytanie brzmi: czy to drastycznie zmienić właściwości elektryczne podłoża podczas stosowania w okresie RF pracy w uwave lub mm fali obwodu? Jeśli nie, w konsekwencji, jeśli chcę, aby badawczym do pomiaru S-matrix i powinno wyjść bardzo useful.But materiał absorbujący powinien być wystarczająco cienkie, należy traktować jako część pełnego obwodu RF, Myślę, że ... Oprócz materiałów pochłaniających, czy znacie jakieś skuteczne układ badawczym optymalizacji HEMT wiarygodności pomiaru? Dziękuję jeszcze raz, I.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back