badania ..

L

leoren_tm

Guest
Mam ten nadawanie w sieci LAN,
nie w subiektywny sposób, w jaki sposób i ją oceniać,
tak, że będzie się teraz, że ten system ma dobrej jakości,?

Twój post nie ma sensu.Masz "to" nadawanie w sieci LAN?Zwykle można przekazywać / broadcast niektóre dane i próby jej otrzymania, poprzez stosowanie prawidłowego pomiaru parametrów, takich jak QoS, można ustalić.

Jakość usług ..
ok ...
To znaczy, jeśli używany jest protokół TCP i emisji lub wysłać sygnał audio .. (fala lub wav)
Wiem, że to arive na odbiorniku, ponieważ protokołu ..
ale jak wiem, że spełnione normy czy coś takiego

Ok to ma sens.Prosty sposób to zrobić do środka otrzymał wyjście sygnału w odbiorniku, a następnie wykonać techniki przetwarzania sygnału na dwa sygnały do określenia rzeczy, takich jak:
Jitter
Amplitudy i przesunięcia fazowego (jeśli dotyczy)
Opóźnienie

Więcej pomysłów nie patrzeć na typów parametrów stosowanych do komunikacji VoIP.Proste i skuteczne ustawienie badania przedstawiono poniżej.

Signal_Gen-> LineIn-> Skype/NetMeeting/ICQ-> lineout-> Digital_Scope.

Następnie, wykonując przetwarzania sygnałów na dwa sygnały można określić jakość.Jeśli to kliknij pomógł mi pomógł.

Wiwaty
Slayerza

uhmmm .... wiem, że już!!
przetwarzania sygnału?? ossiloscope czy coś?
uhmmm ... wykorzystania protokołu TCP było ... połączenie oreinted .. zatem dane przyjechać będzie prawie thesame!lub znikome diff ..
tak ze strony zwłoki ..
powiedzmy mam zakodowane to w rzucie ...
na 44.100 próbek na sekundę z 16 bitów na próbkę ..
Dlatego musiałby dane 44100 * 16 bitów na sekundę ...
i conidering wykorzystania protokołu,
Jak można obliczyć za opóźnienie?
to juist jeden by przekazać jedną informację (w celu uniknięcia pomyłek)

Ok przy użyciu np. fal.Opóźnienie będzie małe, ale będą opóźnienia.Zatem, jeśli podłączenie osciloscope do lineout z PC otrzymania wtedy, jeśli jest zasięg cyfrowej można nagrać odbierany sygnał.

Jeśli jednak dwa komputery są fizycznie blisko siebie, można użyć sygnału wejściowego do triger osciloscope.W ten sposób można po prostu czytać opóźnienia.

W pierwszym przypadku trzeba działki danych w coś matlab i nakładki fali naliczonego nad sygnału w celu obserwacji i / lub środka zwłoki.

Hope it helps
Wiwaty
Slayer

ITS nie małe ..
Ja już testowałem to ..
uhmmm ... jeśli w sieci LAN za pomocą ... you cant say blisko, nie ma sensu w używaniu ossiloscope dla trigering ..
tak .. mam swój punkt ...
ale implactical ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back