badania miksera

O

ommumm

Guest
Chciałbym przetestować miksera w paśmie S Jak mogę stwierdzić, że to działa w sposób zadowalający, co necessrary urządzeń i musi należy wykonać test

Jedną z opcji do badania miksera jest wykorzystanie Network Analyzer, że ma opcję "test miksera (generuje on wewnętrznie sygnału LO).
Jeśli nie masz NA możesz użyć Spectrum Analyzer oraz dwa generatory RF, jeden dla sygnałów RF i jeden dla LO.
W przypadku pomiarów hałasu należy mieć co najmniej analizator widma z możliwością miernik poziomu hałasu, a źródłem hałasu.
Do pomiarów liniowości (IP3, IP2, itp.) trzeba więcej generatory sygnałów, aby wygenerować na wejściu RF intermods sygnały (np. dwa badania ton).

Dzięki Vfone,
Jestem teraz sprawdzając je za pomocą analizatora widma jeden gen sygnał i jedna zabawa generatora, który jest na niskim freq upto 80 Mhz dla mnie dostępne.

I still cant osiągnięcia pożądanego o / s.Wyjście po dioda mieszania LO i RF sygnału występujące oddzielnie na analizator widma z mag poniżej 47-50dBm jeśli jeśli obwodnica IF filtr wydaje mi się, jeśli dioda nie jest mieszanie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back