błąd w schemacie - proszę o pomoc

N

newbie111

Guest
Witam kolego, 2 (7 wyświetla segmentu) są wspólne typu katody więc jest coś nie tak z schematyczny. T1 i T2 kolekcjonerów i emisji są błędnie odwrócone i R3 i R4 powinny być Pull Up rezystor? VCC - pull up emiter tranzystora rezystora ---- ---- ------ przełącznik gruntu (kolektor tranzystora idzie do katody 7-segmentowe), kiedy tranzystor jest włączony, a przycisku (doprowadza do ziemi), aby uaktywnić 7 wyÊwietlacz uczę elektroniki jako swoje hobby. przepraszam Ludzie, proszę powiedzieć, czy moja analiza ma rację, czy nie. Dziękuję bardzo!

Danego obwodu jest doskonały. Wyświetlacze są wspólne typu anody, włączony przez tranzystory NPN z kolektorów podłączone do Vcc. PIN 2 i 4 są podciągnięte do Vcc przez rezystory 10K i kiedy przycisk jest wciśnięty, sam się ściągnął LOW zwiększać lub zmniejszać wartości. Symbol jesteś przy założeniu, jak ziemia jest w rzeczywistości Vcc symbol. Jedynie niewielkie i błąd podkreślić, że R1 i R2 mogą być 330E upto 1K zamiast 330k ..... Okrzyki

Dziękujemy za wielkie odpowiedź. Facet powiedział, że 7 wyświetla segmentu są wspólne tho typu katoda jest tu to, co powiedział: To jest zrzut ekranu montażu końcowego (tak, lutowane 2 flagi) do tworzenia tego forum musisz 2 330Ω, 7 220Ω i 2 rezystory 10k , 2 tranzystory NPN, PIC16F690, dwa 7-segmentowy wyświetlacz (i wykorzystywane w mojej budowy wspólnej katody, jeśli korzysta się ze wspólną anodą musisz zmienić schematy i kod niewiele) i 2 przyciski. Oto link http://www.protung.ro/2009/09/simple-score-board-with-pic16f690-7-segment-display/ # comments Jeśli 7 wyświetla segmencie są wspólne rodzaj katody to w jaki sposób powinniśmy ustalić jego schemat? Dzięki [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 14 minutach: [/color] [/size] Jedynie niewielkie i błąd podkreślić, że R1 i R2 mogą być 330E upto 1K zamiast 330k

[Quote = newbie111] Jeżeli 7 wyświetla segmentu popularnego typu katody to w jaki sposób powinniśmy ustalić jego schemat? [/Quote] Nie można używać innego rodzaju wyświetlacz niż wymienieni jako firmware w pic obsługuje wszystkie katody tego samego . Aby zmienić sposób wyświetlania, kod powinien być uzupełniane do kierowania anody lub wszystkie piny wyjście PIC potrzeb mikro do odwrócenia przez falownik jak CD4069. [Quote = newbie111] dlaczego 330E do IK? Jak to się tę liczbę? [/Quote] Nie oblicza się go. Mam tylko odgadnąć to z moim doświadczeniem praktycznym. BTW autor wspomniał stosowania 2 x 330E. Thaz go. Można zapytać autora na lepszą odpowiedź o tym, jak został zaprojektowany. Okrzyki

[Quote = newbie111] Witam kolego, 2 (7 segmentowy wyświetlacz) to popularny rodzaj katody więc jest coś nie tak z schematyczny. T1 i T2 kolekcjonerów i emisji są błędnie odwrócone i R3 i R4 powinny być Pull Up rezystor? VCC - pull up emiter tranzystora rezystora ---- ---- ------ przełącznik gruntu (kolektor tranzystora idzie do katody 7-segmentowe), kiedy tranzystor jest włączony, a przycisku (doprowadza do ziemi), aby uaktywnić 7 wyÊwietlacz uczę elektroniki jako swoje hobby. przepraszam Ludzie, proszę powiedzieć, czy moja analiza ma rację, czy nie. Dziękuję bardzo! [/Quote] hej, czy coś w formie elektronicznej lub po prostu skopiować pomysły i projekt od kogoś innego?

Hugo, myślę, że masz na myśli elektroniki. Kocham go i badania wzorów ludzi jako proces uczenia się. Czy to źle to zrobić? Nie trzeba pytać mnie takiego wiesz jakie pytanie i wykorzystać słowo "kopia". ** Nie jestem w stanie zmiany wzorów ludzi jako własne, ponieważ jestem początkujący .*** To było niegrzeczne powiedzieć, że do kogoś, kto jest chętny do nauki tego przedmiotu. Jeszcze raz mówię dziękuję każdemu, kto kiedykolwiek odpowiedział na moje pytania w tym forum. Pozdrawiam, Newbie111

Ignoruje obraźliwe komentarze hugo00. Jest dobrze, aby swobodnie korzystać opublikowane materiały do budowy i uczyć się. Bez niego nie byłoby niewiele osób tu wiele do powiedzenia! Keith.

@ Newbie111 Nie borykać się z negatywnej energii wokół. Jesteś świetną robotę! Zawsze jest to dobra praktyka, aby najpierw zrozumieć, sprawdzonych wzorów, aby nauczyć się pojęcia, a następnie odtworzyć praktycznie z parametrów konstrukcyjnych w celu stworzenia czegoś nowego .. Nic w tym złego kumpel ... Istnieje wiele osób na edaboard który Ci pomóc w procesie uczenia się .. Wszystko, co najlepsze! -Hemanshu

Hugo, myślę, że masz na myśli elektroniki. Kocham go i badania wzorów ludzi jako proces uczenia się. Czy to źle to zrobić? Nie trzeba pytać mnie takiego wiesz jakie pytanie i wykorzystać słowo "kopia". ** Nie jestem w stanie zmiany wzorów ludzi jako własne, ponieważ jestem początkujący .*** To było niegrzeczne powiedzieć, że do kogoś, kto jest chętny do nauki tego przedmiotu. Jeszcze raz mówię dziękuję każdemu, kto kiedykolwiek odpowiedział na moje pytania w tym forum. Pozdrawiam, Newbie111
Witam, Przepraszam za mój komentarz negatywny, proszę, weź moją Apologise dla niego. Pozdrawiam, Hugo

Witam, przepraszam za mój komentarz negatywny, proszę, weź moją Apologise dla niego. Pozdrawiam, Hugo
Dobre hugo00 ... Myślę, że teraz zrobiłeś prawo pracy ... Wszystkiego najlepszego i tak trzymać ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back