Autonomiczny Robot

M

mohsin677

Guest
Hi, I am próbuje zbudować Autonomiczny Robot, który może poruszać się w kontrolowanym środowisku będzie w stanie wykrywać przeszkody i komendy może być podany do robot zdalnie.kto zrobiły tego rodzaju projektu lub wie o serwomechanizmy być używane lub wszelkie użyteczne informacje można znaleźć odpowiedź.

Książka daje INSECTRONICS Pełne informacje na temat dokonywania takiego spaceru Robot.Harware, wytwarzanie, pic podstawowych kodów, itp. Konieczne będzie uzyskać ultradźwiękowy czujnik moduł / moduły ir (autokontrola produkcji) do unikania przeszkód.
Zamówienie ten link:
h ** p: / / www.thinkbotics.com / insectronics.html

I'm chcą budowy Autonomiczny Robot ale podwodne stosowania .. co czujnik że shoud używać ..

dobrze i nie mają żadnego doświadczenia podwodne roboty, ale myślę, że ultasonic czujników będzie najlepszy, ponieważ fale dźwiękowe są w stanie podróżować w wodzie, nawet wojsko używa ultradźwiękowej pocisk kierowany tak, myślę, ultradźwiękowej sesors będzie najlepiej.

inifinitrix napisał:

I'm chcą budowy Autonomiczny Robot ale podwodne stosowania .. co czujnik że shoud używać ..

Myślę, że dla czujnika części przeszkody wykrywania celu ultradźwiękowej jest zawsze najlepszym wyborem, chociaż to trochę ekspansywną porównać do innych.
Mam zrobić bardzo prosty projekt związany do wykrywania przeszkód.Mam użyć czujników podczerwieni i to daje bardzo krótki zasięg i obszar wykrywania, Myślę, że to samo dla innych tanich i niskiej wydajności czujnika.ultradźwiękowej na pewno jest dobrym wyborem.

By the way, co technologia zdalnego masz zamiar użyć w swoim robotem?Spróbuj wyszukiwania w Google słowa kluczowego yamor zasadniczo swojego projektu o autonomiczne zdalnego sterowania robota z wykorzystaniem FPGA, a także technologię Bluetooth.Uczyniłem 1 w bardzo prosty i podobny projekt i uzyskać mnóstwo pomysł z niego.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back